Obavijesti

News

Komentari 628

Pas je izgrizao bebu: Liječnici u Klaićevoj se bore za njen život

Beba je stara 59 dana, ima ozljede glave i prijelome kostiju, životno je ugrožena, rekao je Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj. Bebu su u međuvremenu operirali

VIDEO

Malo mjesto Repaš nedaleko Koprivnice u petak poslijepodne potresla je tragedija kada je bebu staru tek nešto više od mjesec dana izgrizao pas. 

Policija je dojavu o događaju zaprimila oko 14.45 sati sa Zavoda za hitnu medicinu iz Koprivnice gdje je dijete prvo dovezeno. Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić rekao nam je kako su bebi još u Koprivnici, oko 15 sati, napravili CT glave nakon čega su je zbog teških ozljeda hitno prebacili u Zagreb, u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

- Prvi pregled u našoj bolnici obavili smo u 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično - rekao je doktor Roić i dodao da je dijete staro svega 59 dana. Operacija je uspješno završila sinoć oko 21:30.

- Zbrinuli smo je i prebacili na odjel intenzivne njege - izjavio je Roić nakon operacije. 

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva obavit će se očevid kako bi se utvrdile okolnosti ove nesreće. Policija nije otkrila o kojoj je pasmini riječ.

Iris Ban-Krošelj, predsjednica udruge studenata Pravnog fakulteta za pravnu zaštitu životinja Animalex rekla nam je kako nakon napada psa, policija po službenoj dužnosti mora zvati veterinarsku inspekciju koja potom izlazi na teren. 

- Čim pas ugrize drugu životinju ili čovjeka, automatski spada pod opasne pse, a za njih postoji i poseban pravilnik. Psa se testira i od vlasnika se traži dokaz o nekažnjavanju. U protivnom mu se pas odmah oduzima. Psa se kastrira i vlasniku se određuje rok da ga istrenira. Nakon određenog roka, pas se testira i ako prođe, vraća se vlasniku. Ako ne zadovolji uvjete znači da je nepopravljiv i vodi se na eutanaziju - rekla je Ban-Krošelj.

- To se dogodilo kod mlađeg para koji je nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo - još ne znamo. Vidjeli smo hitnu pomoć i policiju, a ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb - kazao je zabrinuti mještanin Repaša za Jutarnji list. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 628
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...