Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pas skočio za slijepim gazdom na šine, vlak prešao preko njih

Cecil Williams (61) izgubio je svijest i pao na tračnice. Njegov crni labrador Orlando skočio je za njim. Lajao je i pokušavao ga trgnuti, ali nije uspio. Ostali su na pruzi

Reuters
Foto: Reuters
136 komentara

Crni labrador hrabro je skočio na tračnice nakon što je njegov slijepi gazda izgubio svijest i pao ispred nadolazečeg vlaka u New Yorku u utorak. Cecil Williams (61) i Orlando oboje su prošli bez težih ozljeda iako je vlak prešao preko njih. 

Williamsu je pozlilo na putu za zubara, piše Huffington Post.

- Pokušao me zadržati - rekao je Williams iz bolničkog kreveta. Svjedoci su ispričali kako je Orlando počeo panično lajati i pokušao spriječiti Williamsa da padne s platforme na Manhattanu. Čak je skočio za njim i pokušao ga trgnuti iako je vlak jurio prema njima. 

- Ljubio ga je i pokušavao natjerati da se makne - rekao je očevidac Matthew Martin. Prolaznici su pozvali pomoć i strojovođa je počeo usporavati dok su Williams i Orlando bili između tračnica. Ipak, nije se uspio zaustaviti. Williams je počeo dolaziti k sebi i čuo je da mu netko govori da ostane miran. Došli su spasioci i stavili ga na nosila. Provjerili su i da Orlando nije teže ozlijeđen. 

- Osjećam se divno! Osjećam da Bog sprema nešto veliko za mene. S razlogom me nije sada uzeo. Ovdje sam s razlogom - rekao je. Još ne zna zašto je izgubio svijest, ali je na inzulinu i drugim lijekovima. Dok leži u bolnici, Orlando je cijelo vrijeme uz njega.

- Svaki dan spašava mi život - rekao je Williams koji je oslijepio 1995. godine. Orlando će u siječnju napuniti 11 godina. Mora u mirovinu. Socijalno osiguranje pokrit će mu troškove za novog psa, ali mu neće plaćati za psa koji ne radi. Williams se bojao kako će ga morati udomiti.

- Da imam novca, definitivno bih ga zadržao - rekao je sa suzama u očima. Ipak, čuvši tužnu priču, javio se anonimni donor koji će pomoći Williamsu da zadrži prijatelja. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message