Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
81 komentara

Patrik je najpametnije dijete na svijetu: 'To je baš veliki uspjeh'

DRUGA POBJEDA Patrik Čudić (8) opet je osvojio prvo mjesto na svjetskom prvenstvu iz ALOHA mentalne aritmetike

81 komentara

Konkurencija je bila velika, no Patrika to nije obeshrabrilo. I prije puta je bio uvjeren u pobjedu. Njegov uspjeh izuzetno je velik! Ujedno je i pokazatelj da se uz talent i veliki rad može sve, poručila je Zvjezdana Budoš Mlinac, Patrikova trenerica u Alohi.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Osmogodišnji Patrik Čudić iz Zagreba pobjedom na svjetskom prvenstvu u mentalnoj aritmetici ALOHA ovaj vikend potvrdio je da je - najpametnije dijete na svijetu. Uz Patrika se natjecalo još 600 djece iz 18 zemalja, među kojima su i Rusija, te Kina i Indija, koje su poznate kao matematičke velesile.

Četiri sekunde za zadatak 

Patrik je pobijedio u kategoriji Kids 3, a kako se navodi u priopćenju Prorsus komunikacija, osvojeno zlatno odličje znači da je u pet minuta, koliko traje natjecanje, ili manje, riješio svih sedamdeset zadataka, što znači da je Patrik za svaki zadatak imao na raspolaganju oko četiri sekunde!

Patrik Cudic osvojio zlato u Moskvi GENIJ Najpametniji dječak: Patrik (7) je prvak svijeta u računanju

Osmogodišnjak je nevjerojatne matematičke vještine pokazao već lani na svjetskome prvenstvu u Moskvi, a kako mu je bilo prvi put na tako velikome natjecanju, ispričao je ove zime za 24sata:

- Iskreno sam očekivao da ću pobijediti. Osjećao sam se fantastično, super. Bio sam jako sretan. Nisu nas prozivali, nego sam vidio svoje ime ispisano na ekranu. Oduševio sam se kad sam shvatio da sam prvi.

Patrik Cudic osvojio zlato u Moskvi | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

Mama Petra Čudić Patrika je na program ALOHA mentalne aritmetike upisala kao predškolca, prije dvije i pol godine. Bio je nemiran i program mu je jako pomogao.

- Kod Patrika se pomak vidio već nakon šest mjeseci. Fokus mu je dulje ostajao na jednoj stvari - kazala nam je tad Petra.

Program ALOHA u kojem se matematika vježba na abakusu, mentalno i uz pomoć ruku, u Hrvatskoj je prije nekoliko godina uvela dr. sc. Branka Novosel.

Naši učenici pokupili medalje 

Inače, ovaj srpanj bio je izuzetno uspješan za hrvatske učenike. Na 30. međunarodnoj biološkoj olimpijadi (IBO) u Szegedu u Mađarskoj koja je završila u nedjelju, među natjecateljima iz 75 zemalja naši učenici osvojili su dvije brončane medalje. Na Mediteranskom natjecanju mladih matematičara MYMC 2019., naš tim osvojio je brončane medalje. Broncu su naši mladi natjecatelji osvojili i na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi IPhO2019 u Tel Avivu prije deset dana.

Od srca im svima čestitamo!

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message