News

Komentari 18

Pavičić Vukičević ipak ne ide u Švedsku, želi predavati na Kineziološkom fakultetu

Pavičić Vukičević ipak ne ide u Švedsku, želi predavati na Kineziološkom fakultetu

Jelena Pavičić Vukičević tvrdila je da ide u Švedsku, potom se kandidirala za gradonačelnicu, a nakon poraza, pokušava postati docentica na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu

Jelena Pavičić Vukičević nakon gradonačelnice, želi biti docentica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Prema obavijesti na stranicama tog fakulteta, nastupno predavanje trebala bi održati preko Zooma 2. lipnja. 

Pavičić Vukičević magistrirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a zatim je upisala doktorat na Odsjeku za pedagogiju. Doktorirala je 27. travnja 2018. godine na temi 'Kurikulumsko oblikovanje europskih vrijednosti u obveznom obrazovanju', a mentorirao ju je nekadašnji dekan, Vlatko Previšić. Unatoč tome što je doktorirala na temi koja se tiče razvoja kurikuluma i međunarodne pedagogije, natječe se za mjesto docentice na kojem bi trebala predavati kolegije 'Pedagogija' i 'Didaktika'.

Prije smrti Milana Bandića, bliski suradnici su govorili da se ona odlučila povući iz politike, a sama je to potvrdila i u intervjuu za Gloria.hr. 

 - Bilo je različitih opcija. Razmišljala sam o povlačenju iz politike, čak i preseljenju u Švedsku, ali i o akademskoj karijeri. Imam doktorat iz područja pedagogije i zadnjih šest godina držim seminarsku nastavu na zagrebačkom Filozofskom i Kineziološkom fakultetu, a sada sam stekla uvjete za izbor u nastavno zvanje docenta. No, smrt gradonačelnika sve je promijenila - rekla je. 

Milan Bandić preminuo je u noći na 28. veljače 2021. godine, a svega dan nakon, Pavičić - Vukičević rekla je kako se ne planira kandidirati za gradonačelnicu. 

- Ja sam svoju političku karijeru vezala uz karijeru Milana Bandića i mislim da sam na taj način dala i odgovor da ne razmišljam o kandidaturi - izjavila je. 

Nakon podrške članova stranke BM 365, ipak je promijenila odluku, a u prvom krugu lokalnih izbora osvojila je svega 11,14 posto glasova. 

Pavičić - Vukičević je članica i Sveučilišnog savjeta kao osoba imenovana iz Grada Zagreba. Taj savjet bi trebao brinuti o razvoju Sveučilišta i zakonitosti događaja na Sveučilištu, a prije afera seksualnog uznemiravanja na Sveučilištu, nisu se sastali gotovo dvije godine. Izvješće o radu Sveučilišta, koje su dužni predavati Saboru, nisu predali gotovo pet godina. 

Najčitaniji članci