PBZ donirao 7,8 milijuna kuna za pomoć stradalima u potresu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

PBZ donirao 7,8 milijuna kuna za pomoć stradalima u potresu

PBZ donirao 7,8 milijuna kuna za pomoć stradalima u potresu

Uz donacije bolnici, akciji Pomoć za obnovu nakon potresa i dječjem vrtiću u Sisku, PBZ navodi i da su donijeli niz drugih mjera kako bi pomogli klijentima na pogođenom području

VIDEO

PBZ grupa objavila je da su donirali 7,8 milijuna kuna kako bi pomogli stradalima i sanaciji posljedica razornog potresa, koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju i šire područje.

Donacijom su obuhvatili Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku s donacijom u iznosu od 3,5 milijuna kuna, 3,8 milijuna kuna doniraju za Pomoć za obnovu nakon potresa na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske te pola milijuna kuna Dječjem domu Vrbina Sisak.

- Ponovno bih naglasio, jedna je Hrvatska, to svi uvijek trebamo imati na umu i pomoći našoj zemlji kad god to možemo a osobito sada u ovim nesagledivim stradanjima uslijed razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju i šire područje. PBZ se uz podršku matične banke Intese Sanpaolo uvijek spremno odaziva pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija te ovom donacijom želimo izraziti svoju solidarnost i zajedništvo u pomaganju stradalom stanovništvu i pogođenom području. PBZ nije samo predvodnik na tržištu u mnogim područjima bankarstva i naprednih tehnologija, već smo ponosni na to da smo vodeća financijska institucija koja je u javnosti prepoznata po svojim kontinuiranim i brojnim humanitarnim aktivnostima te da vlastitim primjerom možemo motivirati i druge na što veću pomoć zajednici - istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Navode da su donijeli niz mjera pomoći klijentima pogođenim razornim potresom, od odgode otplate kredita (moratorija) od 6 do12 mjeseci, privremene obustave pokretanja mjera naplate kao i određenih naknada, primjerice za vođenje transakcijskih računa otvorenih u poslovnicama Petrinja i Glina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike Doma, štićenice i vlastitu majku
IZ MINUTE U MINUTU

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike Doma, štićenice i vlastitu majku

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati po ljudima. Ubio je na licu mjesta petero i još sedmero judi ozlijedio. Jedna osoba je još preminula u bolnici.

Biden odustaje od izbora. Može li Harris pobjediti Trumpa?
PODRŽAO KAMALU HARRIS

Biden odustaje od izbora. Može li Harris pobjediti Trumpa?

Američki predsjednik Joe Biden povukao se u nedjelju iz predsjedničke utrke nakon što su demokrati izgubili vjeru u njegovu mentalnu oštrinu i sposobnost da pobijedi Donalda Trumpa, ostavljajući predsjedničku utrku na neistraženom teritoriju
VIDEO Zaštitar usmrtio čovjeka kod Žitnjaka: Kod policije je, izvukli su dva bicikla iz grmlja
TRAGEDIJA U ZAGREBU

VIDEO Zaštitar usmrtio čovjeka kod Žitnjaka: Kod policije je, izvukli su dva bicikla iz grmlja

ZAGREB - Zaštitar je oko 17 sati na Žitnjaku u blizini poduzeća vatrenim oružjem usmrtio čovjeka. Zaštitar je pod policijskim nadzorom, a policija je prilikom pretrage terena izvukla dva bicikla iz grmlja. Navodno je zaštitar ulovio dvojicu muškaraca u pokušaju krađe, ali više detalja će se znati nakon očevida i istrage.