Obavijesti

News

Komentari 15

Pekar meka srca: 'Tko ne može platiti, dobit će kruh besplatno'

Pekar meka srca: 'Tko ne može platiti, dobit će kruh besplatno'
2

Iz Pekarnice Martinaj šire se fini mirisi toploga kruha već 46 godina. Xhemajl Martinaj naslijedio ju je od oca. Pekarnica je oštećena u potresu i obnavlja ju. Sad je odlučio pomoći svojim sugrađanima koji nemaju novca

VIDEO

Svi sugrađani koji nemaju mogućnost kupiti kruh, mogu ga dobiti potpuno besplatno. Nemojte se sramiti i ustručavati tražiti kruh, napisao je vlasnik pekarnice iz Gline na svom Facebook-u i izazvao lavinu pozitivnih komentara. 

Radi se o Xhemajlu Martinaju (41), vlasniku pekarnice Martinaj koja se nalazi u samom centru Gline, u Hrvatskoj ulici na broju 8.

POGLEDAJTE VIDEO Oštećene kuće u Glini u potresu

Pokretanje videa...

Urušavanje krova u Glini 00:51

Iz te pekare već 46 godina šire se mirisi toploga kruha i peciva. Xhemajl ju je nasljedio od oca prije 14 godina. Svoj biznis prije nekoliko godina  proširili su i na Veliku Goricu, gdje se Martinaj trenutno preselio s obitelji zbog sigurnosti. No svaki dan putuje u Glinu.

Dobroćudni 41-godišnjak otkrio nam je zašto je odlučio besplatni kruh podijeliti svojim sugrađanima koji su u potrebi.  

Ljudi, ne bojte se grijati! Upalite grijalice, država će platiti režije
Ljudi, ne bojte se grijati! Upalite grijalice, država će platiti režije

- Kad god idem od Velike Gorice prema Glini, srce mi se slamalo kada putem gledam sve one ljude kako spavaju praktički na cesti, u užasnim uvjetima. Glina i okolica nikad nisu bile posebno bogate, a ova situacija nas je posve dotukla - priča nam Martinaj. 

I njima je, također, potres poprilično oštetio pekarnicu. Dimnjak pekarnice, visok oko 10 metara, pao je na kuću gdje mu je stanovao otac, a zid od susjeda urušio se na vozila koja su im trebala za posao.

Unatoč svemu, uspjeli su sanirati svu nastalu štetu kako bi u ponedjeljak u šest sati sve bilo spremno za ponovno otvorenje. 

- Da imam mogućnosti, pa sve bih podijelio. Ovdje ih imam čak šesnaest radnika koji imaju obitelji i koje moram platiti, ali opet, ne mogu nekog ostaviti bez kruha. Tko bude mogao, platit će mi, a tko ne, poklonit ću mu besplatno. Nema smisla da uzimam novac od nekog tko ga nema. Vjerujem u ljudsko poštenje - iskren je bio Martinaj.

Dodao je kako mu je Crveni križ obećao donirati brašno kako bi mu pomogao u toj nakani. No i bez toga bi ustrajao u svojoj ideju da pomognje ljudima koji to trebaju.

Obitelj Ivković s 11 članova iz Gornjeg Viduševca i dalje spava u kombiju: Kuća se urušava...
Obitelj Ivković s 11 članova iz Gornjeg Viduševca i dalje spava u kombiju: Kuća se urušava...

Dok smo oblizali prostorije pekarnic, majstori su ubrzano radili na uređenju i glancanju prostora za rad kako bi uspjeli u ponedjeljak ispeći prve količine kruha nakon razornog potresa, otkada nisu radili. 

Martinaj nam je rekao da je i prije ove katastrofe, često znao poklanjati kruh koji bi mu ostao nakon radnog vremena, a kako onda nebi u ovakvoj situaciji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca