Obavijesti

News

Komentari 46

Pelješki most na čekanju: Novi sukob između EU i Hrvatske?

Finalni nacrt predstudije Pelješkog mosta očekivao se u petak no rok je pomaknut te bi se tek za šest tjedana trebalo znati je li most najbolje rješenje

VIDEO

Da li je Pelješki most najbolje rješenje za spajanje hrvatskog juga s ostatkom zemlje trebalo bi se znati za šest tjedana odnosno dotad bi francuski konzultanti trebali izraditi finalni nacrt predstudije. Taj se nacrt očekivao već u petak, no rok je pomaknut. 

U Ministarstvu prometa objašnjavaju kako je produženje roka tražila BiH "kako bi skupila dodatne podatke vezane za  finalizaciju rješenja". 

No, RTL javlja kako je ministar Siniša Hajdaš Dončić za produljenje roka okrivio i dubrovačko-neretvanskog župana HDZ-ovca Nikolu Dobroslavića. 

Dobroslavić je naime, nedavno poslao pismo predsjedniku Europske komisije kako svi u Hrvatskoj smatraju da je most najbolje rješenje. U pismu se pozvao na Vladu, ali i  francuske konzultante, a EK je sve to shvatila kao pritisak.  

To je navodno razljutilo Hajdaš Dončića te je Ministarstvo prometa izrazilo osudu jer se "ovakvom vrstom politikanstva  pokušava dovesti u pitanje odgovornost i ozbiljnost posla u rješavanju ovog važnog pitanja prometnog povezivanja Hrvatske".

- Izjava ministra Dončića je zapravo smiješna i njena uvredljivost govori više o samom ministru. Ja mislim da time ministar i cijela Vlada pokušavaju skrenuti pozornost s najvećeg problema kojeg je Vlada prouzročila, a to je ova prijevara EU-a sa zakonom o izručenju dakle tzv. Lexa Perković - odgovorio je Dobroslavić. Također se pohvalio da su mu iz Barrosovog ureda zahvalili na pismu.

>>> Izvorni tekst pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu