Obavijesti

News

Komentari 0

Penava: DP ne može podržati imenovanje Damira Habijana

Penava: DP ne može podržati imenovanje Damira Habijana

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava rekao je u subotu kako DP ne može podržati imenovanje Damira Habijana za novog ministra gospodarstva 'iz aspekta politike kojoj pripada'

VIDEO

Osobno mu želimo puno sreće na ovoj dužnosti, a žao mi je da ga se kroz medije pokušava difamirati na različite načine, kazao je Penava i dodao da Habijana treba promatrati kroz rezultate koje će napraviti.

Penava je to izjavio u Osijeku gdje je s predsjednik-om Demokratskog HSS-a (DHSS) Mateom Ivancom potpisao Sporazum o zajedničkoj suradnji za parlamentarne izbore 2024. 

DP čini sve da na političkoj sceni okupi domovinske snage i na tom je tragu potpisan sporazum s DHSS-om, strankom koja se temelji na suverenizmu, domovinskom duhu, razmišljanju svojom glavom i proizvodnji koja treba biti u našim rukama, rekao je Penava. 

Nenad Matić, koordinator platforme DHSS koja okuplja niz političkih stranaka proizašlih iz HSS-a je kazao kako su se s DP-om lako povezali nakon što su pročitali njihov program iz kojega su shvatili da su kršćanski orijentirani, da vode politiku centra i od centra desno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Novi ministar Damir Habijan s ljepoticom prošetao po špici
Novi ministar Damir Habijan s ljepoticom prošetao po špici

- Svi želimo da se odluke u Hrvatskoj donose u Osijeku, Bjelovaru Zagrebu i Dubrovniku a ne u Bruxellesu - kazao je Matić tvrdeći da Hrvatska za sve ide u Bruxelles i tako gubi svoj suverenitet i samostalnost.

- Pa čak i kada je u pitanju svinjokolja, moramo čekati što će nam reći da su odlučili neki činovnici u Bruxellesu - naglasio je Matić.

Penava: Sam Beljak mi se nudio za suradnju

Na izjavu predsjednika HSS-a Kreše Beljaka kako je DP produžena ruka HDZ-a i njihova rezervna opcija, Penava kaže kako mu se sam Beljak prije nekoliko mjeseci nudio za suradnju. "To sam odbio jer se ne uklapa u politiku DP-a, Beljak je HSS odvukao u pravcu kojemu nikada nije pripadala. HSS se stavio u podršku ljevici i agendom koja apsolutno ne baštini ništa o selu", odgovorio je Penava.

Upitan je li moguća suradnja DP-a i HDZ-a nakon izbora, predsjednik DP-a je kazao da DP ide na izbore osvojiti vlast i dobiti što veći broj glasova, a o partnerstvima unaprijed neće govoriti.

- I ranije sam rekao da si HDZ ne može utvarati kako je poželjan partner, naprotiv, svakom novom aferom sve su nepoželjniji partner - zaključio je Penava.

Plenkovićev govor: Smjene su nebitna tema, Francuzi su imali 67 ministara, mogu i ja 30...
Plenkovićev govor: Smjene su nebitna tema, Francuzi su imali 67 ministara, mogu i ja 30...

Upitan je li u pozadini afere Mreža sukob člana DP-a Marija Radića i njegovog bivšeg partnera Lovrinčevića, Penava kaže da je tu riječ o sukobu frakcija HDZ-a.

- Bilo je jasno da se radi o sukobu ministra Filipovića i Frane Barbarića, predsjednika Uprave HEP-a koja ima korijene još od lokalnih izbora - izjavio je. 

Andrej Plenković poručio: 'Afera je umrla, Habijan je potopio aferu. Iskusan je i stabilan'
Andrej Plenković poručio: 'Afera je umrla, Habijan je potopio aferu. Iskusan je i stabilan'

DP je, kazao je, zbog svih afera inzistirao da ostavke moraju dati Filipović i Barbarić ali i premije Plenković.  No, šokirala nas je činjenica da je dio oporbe stao braniti Filipovića, rekao je Penava ističući kako je razobličeno tko je i što radio u ovoj aferi dok u nečije privatne odnose, kaže, ne želi ulaziti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura
Bratići poginuli kod Varaždina na quadu:  'Vidjeli smo se par  sati prije, svi smo tu u šoku...'
TUGA U TUHOVCU

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu: 'Vidjeli smo se par sati prije, svi smo tu u šoku...'

Alen je quadom išao na utakmicu prema igralištu Poleta iz Tuhovca. Na povratku je na vozilo s njim sjeo i Goran. Nažalost, vožnja je završila tragično...