News

Komentari 96

Pentagon potvrdio: Snimke letećih objekta nisu lažirane

Pentagon potvrdio: Snimke letećih objekta nisu lažirane

Glasnogovornica Pentagona Sue Gough potvrdila je da su snimke stvarne te naglasila da je prošle godine u kolovozu oformljena Radna skupina za neidentificirane zračne fenomene

Ministarstvo obrane potvrdilo je da su, fotografije i videozapisi neidentificiranih letećih objekta koje su se proširile u javnosti, vjerodostojne i da nisu lažirane.

Kako prenosi CNN, fotografije i videozapisi trokutastih letećih predmeta koji trepću i kreću se kroz oblake zabilježili su 2017. i 2018. godine mornarički piloti.

Glasnogovornica Pentagona Sue Gough potvrdila je da su fotografije i videozapis stvarni te naglasila da je prošle godine u kolovozu oformljena Radna skupina za neidentificirane zračne fenomene koja ima za cilj detektirati, analizirati i kategorizirati nepoznate leteće objekte koji bi eventualno mogli predstavljati prijetnju nacionalnoj sigurnosti SAD-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Snimke neidentificiranih letećih objekata

- Fotografije triju neidentificiranih letećih objekata snimilo je mornaričko osoblje i one su stvarne. Kako bismo održali sigurnost operacije i ne bi dodatno ugrozili napredak istraživanja, Ministarstvo obrane neće javno raspravljati o detaljima bilo kakvih opažanja u zračnom prostoru - rekla je glasnogovornica Pentagona.

Podsjetimo, Pentagon je prošle godine objavio tri kratke snimke na kojima se vide „neidentificirani zračni fenomeni” koje su snimili piloti američke ratne mornarice. Kako su snimke napravljene infracrvenim kamerama i iz prilične daljine, teško je shvatiti o čemu je zapravo riječ. Iz komentara osoba čiji se glasovi čuju na snimkama može se razabrati da se objekti kreću velikom brzinom, a jednog od njih čuje se kako govori o mogućnosti da je na snimci dron.

Najčitaniji članci