Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
190 komentara

Pernar došao u Sabor pa osam minuta za govornicom - šutio

Pernar je doveo u pitanje legitimitet parlamentarne većine, nakon poraza HDZ-a na EU izborima, a predsjedavajući Jandroković (HDZ)  u nekoliko navrata mirno ga je upozorio da se drži teme.

Zagreb: Sabor raspravlja o oporbenoj interpelaciji o radu Vlade vezano na nabavu zrakoplova
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
190 komentara

Ivan Pernar (Živi zid) odšutio je osam minuta za saborskom govornicom. Na ovaj potez odlučio se nakon što ga je predsjedavajući u nekoliko navrata opomenuo jer je govorio izvan teme. Pernar u doveo u pitanje legitimitet parlamentarne većine, jer je HDZ doživio poraz na europskim izborima, a partneri mu zajedno nisu skupili pet posto, što je izborni prag.

- Ljudi bježe iz naše zemlje, to nitko ne može osporiti. Činjenica je da birači HDZ-a bježe od HDZ-a. Dakle čovjek koji vodi državu i stranku vodi ih tako da udaljava ljude i od jednog i od drugog - rekao je Pernar. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) ga je upozorio da točka dnevnog reda nije analiza izbornih rezultata te ga pozvao da se drži teme, a Pernar je nastavio po svom. I dok se zastupnik Živog zida pozivao na svoje pravo da govori u Saboru, Jandroković je kazao kako je predsjednik Sabora prema poslovniku dužan opomenuti zastupnika kad ne govori o temi. 

- Možete samo nasiljem izbaciti mene iz Sabora kao što ste i do sada. I vaš premijer nasiljem vodi svoju stranku i vidjeli ste kakav je  rezultat toga - uzvratio je Pernar. 

Jandroković se nije dao isprovocirati i ponovno je zamolio zastupnika da se drži teme, pročitao mu poslovnik, ali nije pomoglo. Pernar je nastavio po svom. Jandroković ga je potom upozorio da će mu, nastavi li govoriti izvan teme, morati dati opomenu.

- Molim vas da nađete možda malo mudriji način govora da vas ne mogu opomenuti. Pokušajte naći načina da ipak budete bliže temi pa da vas ne mogu zaustaviti i opomenuti - smireno je rekao Jandroković. 

zagreb: Sabor nastavio 12. sjednicu  o korištenju europskih strukturnih  investicijskih fondova | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Ako ne smijem ovdje govoriti ja ću šutjeti za govornicom i svojom šutnjom reći što mislim o ovoj temu,o načinu na koji Plenković vodi državu i stranku, a vi ovaj Sabor - poručio je i preostalih osam i pol minuta šutio za govornicom. 

U sabornici se na trenutak čuo žamor zastupnika iz klupa na što je Jandroković također odreagirao: 

- Kolegice i kolege, molim vad da ne ometate kolegu Pernara u šutnji - rekao je Jandroković susprežući smijeh. Podsjetio je zastupnike da šutnja nije kršenje poslovnika. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message