News

Komentari 0

Pernar nastavlja sa suludim prijavama: Tvrdi da će prijaviti sve koji su posvojili iz Konga

Pernar nastavlja sa suludim prijavama: Tvrdi da će prijaviti sve  koji su posvojili iz Konga

Prijave podnosi protiv zastupnice Možemo! Sandre Benčić, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Vesne Ljubičić, protiv svih hrvatskih državljana koji su posvojili djecu iz DR Konga kao i sudaca koji su ovjeravali i potvrđivali posvajanja

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar najavio je kako će danas u podne Državnom odvjetništvu podnijeti četiri kaznene prijave protiv aktera za koje smatra da čine kaznena djela oko posvojenja djece iz Demokratske Republike Kongo. 

Tako Pernar nastavlja sa svojim suludim prijavama, i to protiv zastupnice Možemo! Sandre Benčić, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Vesne Ljubičić, protiv svih hrvatskih državljana koji su posvojili djecu iz DR Konga kao i sudaca koji su ovjeravali i potvrđivali posvajanja. Protiv Benčić prijavu podnosi, kaže, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo sprječavanja dokazivanja iz članka 306. kaznenog zakona.

Sve je to objavio na Facebook i Telegram kanalu.

Podsjetimo, pravobraniteljica Višnja Ljubičić je ranije najavila da će prijaviti njega zbog maila koji je poslao zambijskim vlastima u kojem je napisao da je jedan od uhićenih Hrvata transrodan. U Zambiji je transrodnost uz homoseksualnost kažnjiva.

Pernar se, podsjećamo, naglo zainteresirao za slučaj Zambija gdje su četiri hrvatska para u pritvoru od 7. veljače, a sumnjiče ih za trgovanje djecom. 

Kakve veze ima istina i rasvjetljavanje slučaja u Zambiji s informacijom da je među uhićenim Hrvatima trasrodna osoba, nikome nije jasno, osim što je direktno ugrozio život toj osobi obzirom na poiožaj transrodnih osoba u Zambiji, na što je prekjučer upozorila i pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter. 

Najčitaniji članci