Pernar s Bunjcem planira izaći na iduće parlamentarne izbore | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 61

Pernar s Bunjcem planira izaći na iduće parlamentarne izbore

Pernar s Bunjcem planira izaći na iduće parlamentarne izbore

Ivan Pernar nije siguran hoće li otići u saborski klub HSS-a. Objasnio je zašto osniva novu stranke i ne odlazi u Abecedu demokracije, stranku kojoj ide proračunski novac od njegovog saborskog mandata.

VIDEO

Budući da izlaskom Ivana Pernara saborski klub Živog zida prestao postojati, bivši živozidaš kazao je da mu je cilj osnivati klub zastupnika s nekim, a tek će vidjeti s kim.

- Već imam par poziva. Zahvalio bi Kreši Beljaku što me pozvao u njihov klub zastupnika, ali nisam siguran da ću otići u njega. Pokušat ću iskombinirati nešto drugo, jer će bi u protivnom biti teško raditi u Saboru - kazao je Pernar i poručio kako je strašno da mora izlaziti iz stranke koju je osnovao. 

Upitan dolaze li u obzir za osnivanje kluba s Ivanom Lovrinovićem i Goranom Aleksićem s kojima je blizak, odgovorio je da njih dvojica nisu podržavali ovu Vladu. 

'Palfi idući tjedan će aktivirati mandat, ali ona ne ide u Sabor'
'Palfi idući tjedan će aktivirati mandat, ali ona ne ide u Sabor'

- S njima je moguća suradnja, ali mora vidjeti kako će oni disati. To je kao u braku, moraju se sve strane složiti, u braku je to dvoje, a u klubu barem tri strane - izjavio je Pernar. 

Iako je samo dan ranije rekao da postoji mogućnost da ode Abecedu demokracije, stranku kojoj dolazi proračunski novac od njegovog saborskog mandata, Pernar ipak kreće u osnivanje vlastite stranke koja će se zvati "Stranka Ivana Pernara". Ne smatra da bi Branimir Bunjac, koji je danas istupio iz Živog zida, morao biti pod njegovom kapom. 

'S Palfi nema dogovora, ona je kao hrvatska Elena Ceausescu'
'S Palfi nema dogovora, ona je kao hrvatska Elena Ceausescu'

- Nikad nisam bio tašt čovjek, bitno je da idemo zajedno na parlamentarne izbore - ustvrdio je. 

Na pitanje zašto ne odlazi u Abecedu demokracije, odgovorio mu je da mu je do tijekom noći od kada je objavio pristupnicu istu do jutros potpisalo 2.700 ljudi, a grupa za članove je narasla već na 6.300 ljudi.

- Cilj mi je pokrenuti novu priču. Znam da je novac koji je u Abecedi demokracije od mog mandata i bio je namijenjen mom političkom radu, ali također sam svjestan da će mediji to pokazati kao čin prevare i gramzivosti, u potpunosti ignorirajući razloge zašto sam ja to uopće napravio - odgovorio je bivši živozidaš. 

Ponovio je da ide na predsjedničke izbore i poručio da je spreman za nove pobjede. Uvjeren je da će birači Živog zida prepoznati tko je autentičan predstavnik njihove opcije, jer trenutno aktualni nominalni predsjednik Sinčić, kaže, to nikako nije.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 61

VIDEO

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'
OKRŠAJ NA HVARU

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'

Nakon kratkog naguravanja pred većim brojem turista na samom šetalištu, dvojac se potukao šakama. Sukob je navodno krenuo zbog svađe oko veza za brodove, a sve je smirivao Kristijan Golubović

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava  za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...
RAT U DOMOVINSKOM POKRETU

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...

Nacional je objavio izjave visokog izvora iz DP-a da je Penava često bio u restoranu kod osuđenog vlasnika. Penava: Znam tko je taj visoki izvor, on je htio da u tom restoranu dočekamo rezultate, ali sam to uspio spriječiti...
Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere
DRAMA U ZAGREBU

Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere

Pet pacijenata hospitaliziranih u bolnici Rebro KBC-a Zagreb zarazilo se legionelom. Troje ih je umrlo