Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
235 komentara

Pernarov manevar: 'Sinčić me zamolio, pa izlazim iz Abecede'

Iako je Ivan Pernar jutros rekao kako se neće odreći Abecede demokracije jer su mu uvijek pomagali, dva sata kasnije u Saboru je rekao kako će ih ipak napustiti i ostati u Živom zidu

Zagreb: Ivan Pernar zbog prijave za nadriliječništvo došao je dati iskaz u DORH
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
235 komentara

Samo dvije i pol minute, koliko je trajala konferencija za medije Živog zida, trebalo je da se zastupnik Ivan Pernar odrekne svoje dosadašnje druge stranke Abeceda demokracije. Kako je otkrio 24sata, upravo ta druga stranka dobila je novac Pernarovog zastupničkog mandata. Sve je pod istragom Državne revizije.

Zagreb: Saborski zastupnik Ivan Pernar održao konferenciju za medije ispred zgrade DORH-a IVAN PERNAR: KRIV JE ZAKON! 'Član sam dvije stranke, nisam kriv što novac dobiva Abeceda'

- Na traženje predsjednika donio sam odluku da ubuduće budem samo član Živog zida i da se ispišem iz Abecede demokracije. Što se tiče novca kojeg će ta stranka dobivati, pozivam državu da uzme nazad taj novac i preda ga u humanitarne svrhe. Mi se tog novca potpuno odričemo - rekao je Pernar danas u Saboru.

Ipak, Živi zid se nikako ne može odreći novca koji nije namijenjen njima već isključivo Abecedi demokracije.

Uz Pernara je u Saboru stajao i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić koji je u jednoj rečenici potvrdio kako je svojedobno dozvolio kolegi, sukladno statutu stranke, da bude član dvije stranke. Ipak, danas ga je zamolio da s njima raščisti sve odnose.

Želimo završiti priču s Abecedom, zato me je predsjednik Sinčić zamolio da se ispišem i ja ću se ispisati. Taj novac je korišten za mene kao zastupnika jer je i došao za mene kao zastupnika - rekao je Pernar i odbio sva pitanja novinara.

Dodao je da su ga imali priliku ispitivati u srijedu ujutro prije nego je otišao u Državno odvjetništvo dati izjavu o svemu.

No upravo je na toj konferenciji izjavio da ih se nikada neće odreći. Obećanje je trajalo nešto više od dva sata.

-  Kad su me izabrali u Sabor, rekao mi je 'Ivane, ti si naš član, i sve kolege iz moje stranke podržavaju te 100 posto'. Možda me fanatično podržavaju i zbog novca koji su dobili na kontu mene, ali činjenica je da su uvijek bili korektni prema meni i zašto mi nikad ne bi okrenuli leđa, ali niti ja njima - rekao je jutros Pernar o Abecedi demokracije.

- Ja sam član dvije stranke, a ako ikad procijenim da je za mene dobro da postane član i neke treće, učinit ću to. Ono što vam sigurno mogu reći da se neću učlaniti kod Bandića ili u HDZ. Nemam namjeru biti dio vladajuće većine - pričao je jutros Pernar.

NAKON OTKRIĆA 24SATA Vujaniću na vrata stiže DORH: Zbog Pernara dobio milijun kn

Uz njega se tada nije pojavio predsjednik te stranke Stjepan Vujanić jer je imao termin za holter srca.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message