Obavijesti

News

Komentari 13

Petrač na suđenju Slišku: 'Ne sjećam se baš najbolje te večeri ni kako je došlo do tučnjave'

Petrač na suđenju Slišku: 'Ne sjećam se baš najbolje te večeri ni kako je došlo do tučnjave'

Prema optužnici, Sliško je prišao Petraču te mu zaprijetio smrću. Petrač ga je udario šakom u glavu. On je pak Petrača dvaput udario u glavu, a nastavio ga je udarati i nakon što je pao

VIDEO

Ne postavljam nikakav imovinsko-pravni zahtjev, ne tražim ništa niti sam zainteresiran da se vodi kazneni postupak protiv okrivljenog, kazao je Hrvoje Petrač (66) u srijedu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Petrač je kao oštećenik svjedočio u postupku koji se vodi protiv Vjeke Sliška (31) zbog optužbi da mu je prijetio te mu nanio teške ozljede 12. listopada 2019. nakon slučajnog susreta ispred hotela Esplanade u Zagrebu.

Petrač je na sudu potvrdio da je o događaju dao iskaz u prostorijama PU zagorsko-krapinske te kazao da se samog događaja zapravo - ne sjeća.

- Da budem iskren te večeri se slabo sjećam što se dogodilo jer sam zadobio potres mozga, no vidio sam snimku događaja koju je netko postavio na Youtube. Pretpostavljam da sam ga udario nakon što me vjerojatno uvrijedio - nije bio siguran Petrač.

- Nakon udarca u padu mi je pukla noga te sam udario glavom u betom i više se ništa drugo ne sjećam jer sam pao u nesvijest. To je sve što mogu reći o tom događaju - ispričao je poduzetnik. 

Pavasović: Hrvoje Petrač se nije uspio vratiti iz Azerbajdžana; Sliško: Koliko će ovo još trajati?
Pavasović: Hrvoje Petrač se nije uspio vratiti iz Azerbajdžana; Sliško: Koliko će ovo još trajati?

Na pitanje Sliškova branitelja Ive Farčića sjeća li se njihove komunikacije od te večeri Petrač je ponovio da je događaj vidio na Youtubeu.

- Znate li da se postupak vodi dijelom i povodom Vašeg prijedloga? - nastavio je branitelj.

- Nisam zainteresiran za progon i ako treba povući ću prijedlog - ponovio je Petrač.

Tužiteljicu je zanimalo kad je prvi put primijetio Sliška ispred hotela.

- Dotad nikad u životu nisam vidio okrivljenog niti sam znao tko je, a na Youtubeu sam vidio svoje kretnje. Kad sam došao pred Esplanadu izašao sam iz auta maknuti onaj stupić kako bi se parkirao i vidio sam da dvadeset metara iznad na prilaznom putu prema ulazu stoji čovjek. Dok sam se vrtio oko auta on se u jednom trenutku spustio prema meni. Nisam mu se obraćao prije nego što sam ga udario, mogu samo zaključiti da me iz nekog razloga uvrijedio - dodao je Petrač, a zatim povukao prijedlog za kazneni progon protiv Sliška.

Prema optužnici, Sliško je kobne večeri oko 22.25 sati prišao Petraču te mu, u nakani da ga ustraši, zaprijetio smrću. To je kod Petrača izazvalo obrambenu reakciju te je Sliška udario šakom u glavu. On je pak, koristeći fizičku i dobnu nadmoć, Petrača dvaput udario u glavu, a nastavio ga je udarati i nakon što je pao.

Uslijed udaraca Petrač je zadobio prijelome lijeve potkoljenice s iščašenjem zgloba gležnja, razderotine, oguljotine i krvne podljeve, što je u cjelini okarakterizirano kao teška ozljeda.

Objavili snimku obračuna Sliška i Petrača pred Esplanadom...
Objavili snimku obračuna Sliška i Petrača pred Esplanadom...

Kako se prijetnja goni prema prijedlogu, nakon Petračeva iskaza na sudu taj bi dio inkriminacije "ispasti" iz optužnice. Što se tiče ostatka inkriminacije na sljedećem ročištu sredinom prosinca bit će potrebno utvrditi na koji je način došlo do teške tjelesne ozljede, odnosno na koji je način Petrač zadobio prijelom noge. 

Na početku rasprave Sliško je ponovio da se ne osjeća krivim. Dodao je i da se u međuvremenu oženio te dobio sina. Inače, Vjeko Sliško je nećak ubijenog Vjeke Sliška i sin ubijenog Marka Sliška.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.