Obavijesti

News

Komentari 101

'Šef Sabora je jedini bio iskren. Rekao je: Todoriću, moraš otići'

'Šef Sabora je jedini  bio iskren. Rekao je: Todoriću, moraš otići'

Iznenadilo me ponašanje potpredsjednice Vlade koja je na sastanke dolazila potpuno pripremljena, kao da je bila zadužena za ono što se u konačnici i dogodilo, a to je nacionalizacija Agrokora, kaže Todorić

VIDEO

Sada je neosporno da je politika odigrala glavnu ulogu u cijelom slučaju Agrokor. Moj prvi susret s politikom je bio kad me jedna od velikih svjetskih banaka zvala i počela priču da imaju komunikaciju s predsjednikom Sabora, da on o meni perfektno govori i ako treba što pomoći. To je bilo nekoliko puta uzastopno i nisam mogao biti toliko bahat da ne odgovorim na pozive predsjednika Sabora, a jednako tako sam bio svjestan da nisam poznavao ni njega ni premijera, pa sam mislio da je red da se javim i njemu i nađem se s obojicom, počinje ispovijed bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u novoj objavi na svojem YouTube kanalu pod nazivom 'Kako je otet Agrokor'. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:27

Dalje priča kako je nazvao ured premijera i dogovorio sastanak te su mu se, kaže, kasnije najavili potpredsjednica Vlade i ministar financija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iznenadio sam se zbog ponašanja potpredsjednice Vlade koja je tada, i na buduće sastanke, dolazila kao da je potpuno pripremljena, kao da je bila zadužena za ono što se u konačnici i dogodilo, a to je nacionalizacija Agrokora - kaže Todorić dodajući kako su tražili od njega dokumentaciju, najviše oko dobavljača. 

- To je bio jedan čudan sastanak po noći. Na njemu su bili premijer, predsjednik Sabora, potpredsjednica Vlade i ministar financija, ja i moj suradnik Ivan Crnjac. Jedini koji je tamo bio iskren bio je predsjednik Sabora koji mi je rekao 'Todoriću, ti si tu napravio puno dobroga, ali trebaš otići'. Ja se s njim nisam složio, ali je bio energičan i iskren. Zatim su počeli medijski napadi na Agrokor i mene osobno - rekao je i zatim pokazao rejtinge Agrokora koje je objavila agencija Moodys. 

U to vrijeme predsjednik Sabora bio je Mostov Božo Petrov. 

- Agrokor je imao rejting B2, a današnja izvanredna Uprava ima rejting CA. Znači, i njima su spustili rejting, a oni i danas uredno posluju - ističe Todorić. 

CIJELI VIDEO POGLEDAJTE OVDJE:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a