Obavijesti

News

Komentari 39

'Petrovića MOL izdašno plaća, radnici su ti koji su ugroženi'

'Petrovića MOL izdašno plaća, radnici su ti koji su ugroženi'
1

Mostov zastupnik reagirao je na priopćenje Josipa Petrovića u kojem pravda svoj konzultantski rad i prijateljstvo s Tomislavom Karamarko, te ističe da su on i obitelj ugroženi

VIDEO

Mostov zastupnik reagirao je na priopćenje Josipa Petrovića u kojem pravda svoj konzultantski rad u MOL-u i prijateljstvo s Tomislavom Karamarkom te ističe kako Petrova nikada nije upoznao, dodajući da medijska hajka koja se poduže loše utječe na njega i njegovu obitelj.

"Na početku odmah želim demantirati gospodina Petrovića koji u svojem patetičnom obraćanju tvrdi kako su ugroženi on i njegova obitelj. To nije istina, MOL njegove usluge izdašno plaća, a jedan od članova njegove obitelji zaposlen je i dobro plaćen u toj firmi. Za razliku od njega i njegove obitelji koji žive u blagostanju, istinski su ugroženi zaposlenici RAFINERIJE u Sisku, koju njegov klijent MOL odbija obnoviti i namjerava zatvoriti.

Gospodin Petrović tvrdi da on dobro zna „što su interesi Hrvatske i kako ih zaštititi“ pa ga javno pitam da li smatra da je zatvaranje Sisačke rafinerije, ili odbijanje renoviranja rafinerije u Rijeci u interesu Hrvatske?

Interesira me što misli o prijedlogu da se prekine arbitraža na štetu Republike Hrvatske?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što misli o prijedlogu da se na pozicije „hrvatskih“ članova uprave INE imenuju oni koji bi odgovarali MOL-u. Tvrdi se da je upravo on preko svojih veza inzistirao na tome, ako nije neka javno demantira.

Gospodin Petrović tvrdi da je predlagao svom klijentu MOL-u dogovor s hrvatskom Vladom kao najbolju opciju. Kakav je dogovor predlagao vidi se po tome da je MOL prvi pokrenuo spor pred arbitražnim sudom u Washingtonu, a MOL je odbio hrvatski prijedlog da se međusobno ne pokreću arbitražni sporovi?

Gospodin Petrović se pita dali je u Hrvatskoj zabranjeno biti konzultant MOL-a? Naravno da nije, ali je zabranjeno kao svjedok na sudu govoriti neistine, a pravomoćna presuda Zagreba, čkog suda, koju je bio potvrdio i Vrhovni sud utvrdila je da kao svjedok u postupku protiv Sanadera, konzultant MOL-a Petrović nije govorio istinu. Zato jer MOL-u nije odgovaralo da se utvrdi kako su Sanader i Hernady sklopili koruptivni ugovor. A činjenica da ga MOL još uvijek dobro plaća dokaz je kako je MOL bio zadovoljan svjedočenjem gospodina Petrovića.

Na kraju, pozivam gospdina Petrovića da javno objavi da li njegova tvrtka, ili MOL, ili tvrtke u vlasništvu MOL-a posluju s tvrtkama u vlasništvu hrvatskih političara ili članova njihove uže obitelji i neka javno objavi popis i usluge, te objasni način na koji je osobno u tome sudjelovao!", poručio je Bulj.

Podsjetimo, prvi potpredsjednik Vlade Božo Petov u utorak je optužio Josipa Petrovićada je u slučaju INA-MOL radio protiv interesa Republike Hrvatske, a kako je riječ o osobnom prijatelju Tomislava Karamarka, Petrov je njega zamolio da se ogradi od Petrovićevih izjava u kojima potencira prijeteljstvo s Karamarkom.

Aldott nije htio komentirati političke trzavice oko Ine

Političke trzavice oko Ine, predsjednik Uprave Zoltan Aldott nije želio komentirati. 

- Normalno da je za kompaniju bolje ako je okruženje smireno. Mi smo s gospodinom Panenićem i drugim akterima iz Vlade fokusirani na naš posao. To je naš konkretan projekt i posao - rekao je Aldott novinarima u Saboru. 

Na pitanje kako ocjenjuje ulogu Joze Petrovića i je li komunicirao s njim, predsjednik Uprave Ine kazao je kako su oni "fokusirani na biznis, hrvatsko tržište i investicije koje Ina radi, a ne na političke stvari". Na pitanje ima li kao predsjednik Uprave odnose s Petrovićem odgovorio je: 

- Radimo sa svim akterima i Vladom. Radimo sa svima s kojima moramo poslovati zbog razvoja - izjavio je Aldott.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić na pitanje izdaje li HDZ u Ini nacionalne interese odgovorio je da se treba vratiti u 2003. kada su ugovorom definirane postavke investiranja. 

- Ostalo je predmet arbitraže i ne bih ulazio u konačne zaključke koje će ona donijeti, Mi očekujemo da u onom arbitražnom postupku koji smo mi pokrenuli imamo i jasno naznačeno da su se tu dogodile radnje koje ne odgovaraju uvjetima koje smo dogovarali sa strateškim partnerima - rekao je ministar.

Na pitanje je li pozicija Ine ugrožena s obzirom na djelovanje nekih ljudi u Vladi ili njoj bliskih uzvratio je: 

- S obzirom da sam ja član Vlade, s moje strane sigurno nije ugrožena, s obzirom da je jedinstven stav da je Ina nacionalna kompanija koja mora iskazivati pozitivne financijske rezultate i imati utjecaj na gospodarstvo, pozitivan - rekao je Panenić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21