News

Komentari 78

Pevec se nada jackpotu: 'Ako dobijem, idem u nove poslove'

Pevec se nada jackpotu: 'Ako dobijem, idem u nove poslove'

U toj mojoj borbi stradalo mi je zdravlje. Sad mi je ostala samo vjera u Boga i nešto sreće pa možda i osvojim nešto - rekao je Pevec i dodao da cilja na Eurojackpot koji se izvlači petkom

Nikad nisam bio kockar. Zapravo nisam ni znao ispuniti listić lutrije, no za tu cijenu kave ili ručka odlučio sam iskušati sreću, rekao nam je Zdravko Pevec, nekad jedan od najbogatijih Hrvata.

Njega su, prije nekoliko dana, snimili za pultom Hrvatske lutrije u jednom trgovačkom centru u Zadru. 

- U toj mojoj borbi stradalo mi je zdravlje. Sad mi je ostala samo vjera u Boga i nešto sreće pa možda i osvojim nešto - rekao je Pevec i dodao da cilja na Eurojackpot koji se izvlači petkom.

Eventualni zgoditak iskoristio bi za novu poslovnu priliku.

Uspjeh mu je, kaže, u genima

Kaže, uspjeh mu je u genima.

Podsjetimo, Vrhovni sud je u ožujku 2019. potvrdio presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne.

Zdravku Pevecu izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Njegovoj supruzi Višnji izrečena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro na način da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Bjelovaru Zdravka Peveca proglasio je krivim po dvije od tri točke optužnice, a po jednoj ga je oslobodilo, dok je Višnja proglašena krivom po jednoj, a po druge dvije je oslobođena. Supružnici Pevec proglašeni su krivima po točci optužnice koja ih je teretila da su na štetu tvrtke pribavili nepripadnu materijalnu korist od gotovo 4 milijuna kuna.

Po drugoj točci optužnice u kojoj ih se teretilo za povrede vođenja poslovnih knjiga oboje su oslobođeni, a po trećoj točci optužnice u kojoj ih se teretilo da su utajom poreza državni proračun oštetili za gotovo 27 milijuna krivim je proglašen Zdravko Pevec, dok je Višnja Pevec oslobođena optužbi.

Na prvostupanjsku presudu žalili su se i Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru i oboje optuženika, no Vrhovni sud odbacio je sve žalbe osim onih koje se odnose na pravne kvalifikacije presude, s obzirom da je u međuvremenu došlo do izmjena Kaznenog zakona.

 

Najčitaniji članci