News

Komentari 1

Pijan autom udario ženu koja je gurala bicikl uz cestu i pobjegao

Pijan autom udario ženu koja je gurala bicikl uz cestu i pobjegao

Ona se propisno kretala uz rub kolnika, a vozač je naknadno pronađen te je utvrđeno da je imao 1,9 promila alkohola u krvi

Žena (47) je pretrpjela teške ozljede gurajući bicikl uz cestu u Polači u zaleđu Zadra. Oko 16.50 sati na nju je naletio pijani vozač (48) te pobjegao s mjesta nesreće, ne pomogavši joj. Našli su ga i uhitili.

- Sumnja se da je do prometne nesreće došlo tako da se 48-godišnji vozač osobnog automobila Peugeot zadarskih registarskih oznaka kretao Županijskom cestom 6047 iz smjera istoka prema zapadu. Kolnikom se nije kretao na sredini obilježene prometne trake uslijed čega je prešao na suprotni kolnički trak, potom vozilom sišao na zemljanu površinu i  udario u 47-godišnjakinju. Ona se propisno kretala uz rub kolnika i pored sebe gurala bicikl. Nakon toga vozač je napustio mjesto događaja bez da je teško ozlijeđenoj osobi, u opasnosti koju je sam prouzročio, pružio pomoć iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, niti je obavijestio hitne službe - kaže Ivana Grbin, policijska glasnogovornica.

Pješakinji je pružena liječnička pomoć u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

- Vozač je naknadno pronađen te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,90 promila, nakon čega je uhićen i priveden u službene prostorije policije. Sumnja se da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te kazneno djelo nepružanja pomoći - dodaje Grbin.

U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega će 48-godišnjak, uz kaznene prijave biti predan pritvorskom nadzorniku zadarske policijske uprave.

Najčitaniji članci