News

Komentari 10

Pijan divljao autom i udario dijete, koje je životno ugroženo

Pijan divljao autom i udario dijete, koje je životno ugroženo

24-godišnjak je prije toga izazavao još jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom u Velebitskoj ulici u Splitu, nakon čega je pobjegao. Izmjereno mu je 1,3 promila alkohola u krvi

U Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitan je 24-godišnjak. Nakon što je pijan izazvao prometnu nesreću, pobjegao je. Onda je prouzročio još jednu prometnu nesreću u kojoj su teško ozlijeđene dvije osobe. Protiv njega je određen istražni zatvor, prenosi Dnevnik.hr.

Mladić je u petak oko 17:57 sati upravljao vozilom Suzuki Vitara i izazvao prometnu nesreću u Velebitskoj ulici. Nastala je materijalna šteta, a mladić je nakon toga pobjegao s mjesta nesreće. Utvrđeno je kako je vozilom upravljao pijan. Izmjereno mu je 1,3 promila alkohola u krvi.

Nakon što je pobjegao s mjesta prve nesreće nastavio je voziti u smjeru juga Ulicom Slobode. Na sjevernom dijelu raskrižja nepropisno je zaobilazio kolonu vozila kojoj je bilo upaljeno crveno svijetlo na semaforu. 

Jednakom brzinom je ušao u raskrižje s kolnikom Mažuranićeva šetališta i u raskrižju prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio automobila Audi A3 koji je prolazio raskrižje dok mu je na semaforu bilo uključeno zeleno svjetlo.

Vozač Audija pritom je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u zaštitni stup, dvije betonske polukugle i prometni znak.

Prednjim dijelom automobila udario je u kameno - betonski zid i nakon toga prednjim rubom automobila oborio je na tlo 73-godišnjaka i dvogodišnjakinju koji su u tom trenutku hodali po nogostupu. Muškarac je zadobio teže ozlijede dok se djetetu liječnici i dalje bore za život.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i 24-godišnjaku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnjaka.

Najčitaniji članci