Obavijesti

News

Komentari 0

Pijan iz automatske puške ubio bratića i ranio susjeda: Ubojicu s Lemić Brda privodili specijalci

Pijan iz automatske puške ubio bratića i ranio susjeda: Ubojicu s Lemić Brda privodili specijalci
3

Ivica Pavlačić-Para (68) je 16. rujna 2022. iz automatske puške pucao po susjedima u naselju na području Karlovca. Prije uhićenja zapalio je krov svoje kuće i pjevao "gori gora, gori borovina"

VIDEO

Protiv Ivice Pavlačića-Pare (68) Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu zbog ubojstva usmrtio svojeg bratića Stjepana Lemića i pokušaja ubojstva 65-godišnjeg susjeda..
Terete ga da je 16. rujna 2022., na području Karlovca, u naselju Lemić Brdo, došao do obiteljske kuće 65-godišnjaka s ciljem da ga usmrti te ispalio iz puške jedan hitac prema njegovu autpmobilu, a drugi hitac prema 65-godišnjaku koji ga je pogodio u predjelu lijevog prsišta. Uslijed zadobivene ozljede 65-godišnjak je preminuo na mjestu događaja. 

- Okrivljenika se tereti i da je u istom mjestu došao do obiteljske kuće drugog 65-godišnjeg oštećenika te ispalio jedan hitac u njegov automobil, a zatim razbio staklo na vratima kuće u koju se sklonio oštećenik i ušao u kuću. Tereti ga se da je ispalio iz puške hitac i ranio 65-godišnjeg oštećenika odnosno nanio mu strijelne ozljede u predjelu glave i prsnog koša, pri čemu su teže posljedice i smrtni ishod izbjegnuti zahvaljujući okolnostima i pravovremeno pruženoj liječničkoj pomoći - priopćilo je ŽDO Karlovac.

U optužnici su predložili Županijskom sudu u Karlovcu da Pavlačiću produlje istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. U optužnici su predložili i da mu se izrekne sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti, kao i oduzimanje oružja i streljiva.

Podsjetimo, Pavlačić je, pod utjecajem alkohola, s automatskom puškom u rukama, sijao smrt među svojim sumještanima. Tijekom dvosatnog ubilačkog pohoda nasumično je pucao po kućama. Bratića Stjepana Lemića Lemu (65) ubio je u dvorištu, a susjeda Stjepana P. Šeru (65) ranio nekoliko kuća dalje.

Odmah po dojavi oko 18.30 sati policija je ondje poslala pripadnike temeljne, kriminalističke i interventne policije koja je okružila naselje i blokirala prilaz. Pozvali su i Hitnu pomoć, no zbog prijetnje nisu mogli do ozlijeđenog. Alarmirali su i Antiterorističku jedinicu Lučko koja je odmah prema Karlovcu uputila više timova. Za 40 minuta od dojave, pripadnici ATJ Lučko svladali su ubojicu kojeg su priveli s vozilom Gurka.

Netom prije uhićenja rastrojeni muškarac zapalio je krovište svoje kuće i navodno zapjevao "Gori gora, gora Borovina". Čim su ga svladali, vatrogasci su ugasili požar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.