News

Komentari 3

Pijan pao u more, izvukao ga policajac, pomogao i prolaznik

Pijan pao u more, izvukao ga policajac, pomogao i prolaznik

Na tom dijelu riječke luke veća je dubina mora, a i morske struje su jake, pa je zaista velika sreća u nesreći što je pomorski policajac vidio unesrećenog

Policijski službenik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka u srijedu je brzom reakcijom spasio od utapanja u moru 57-godišnjaka.

Kako navodi Policijska uprava primorsko-goranska, policajac je prilikom provedbe redovnih zadaća u luci na Senjskom pristaništu u Rijeci oko 18.15 sati, kao voditelj smjene graničnog prijelaza PPAP-a, ugledao osobu u moru koja je prizivala pomoć. Prišao je do barke uz obalu i pozvao kolege da mu pomognu, a naišao je i građanin koji se priključio spašavanju.

Zajedničkim su naporom uspjeli izvući unesrećenog na barku pa potom na kopno. Djelatnici Hitne medicinske pomoći su po izvlačenju osobi pružili prvu pomoć te ga prevezli na daljnje liječenje u KBC Rijeka. Riječ je o osobi koja je pod utjecajem alkohola u jednom trenutku upala u more. Naime, na tom dijelu riječke luke veća je dubina mora i morske struje su jake.

- Zahvaljujemo na požrtvovnom činu kolegi iz pomorske policije, građaninu, inače stranom pomorskom kapetanu, kao i svim ostalim sudionicima ovog događaja koji potvrđuje kako hrvatska policija brine o sigurnosti građana i ispunjava svoj primarni cilj, a k tome se može ustvrditi kako je profesionalnim i humanim pristupom za građane na raspolaganju u bilo koje vrijeme i na svim mjestima - navode iz PU primorsko-goranske. 

 

Najčitaniji članci