Obavijesti

News

Komentari 85

Pijani Jurica Vučko skidao hlače, vrijeđao djecu iz Dinama, urlao i na policiju: 'Je*em vam mater'

Pijani Jurica Vučko skidao hlače, vrijeđao djecu iz Dinama, urlao i na policiju: 'Je*em vam mater'
4

Taj čovjek svojim ponašanjem radi i na svoju štetu i na štetu djece. Baca sjenu na sve pozitivno što smo napravili. Ovaj turnir je bio festival nogometa – kazao je Domagoj Bojčić, organizator Dalmatinko Cupa

Što ste vi došli koji ku***? Što ste vi ovdje došli slavit'? Kako vas nije sramota slavit' u Trogiru? Nećete vi ovdje slavit'! – urlikao je raspamećeno 46-godišnji muškarac tijekom održavanja finalne utakmice na međunarodnom turniru Dalmatinko Cupa.

Incidentna situacija dogodila se izvan nogometnog igrališta, uz rub terena u Trogiru, u nedjelju oko 21 sat. Razne uvrede bile su upućene djeci GNK Dinamo, generaciji U-13 rođenoj 2009. godine, treneru Bernardu Šoliću te njegovu timu.

Derao se i na roditelje mladih nogometaša, na opće zgražanje građana.

Finalnu utakmicu djeca su, dodajmo, igrala protiv svojih vršnjaka iz HNK Hajduk.

Skinuo hlače, galamio i na policiju

Taj 46-godišnjak je Jurica Vučko, bivši igrač Hajduka i pomoćni trener u eri Igora Tudora.

Kako je bio izrazito neugodan ubrzo je na teren pozvana i policija.

Javio se Dinamo: Činjenica da djecu od 13 godina mora čuvati interventna policija sve govori!
Javio se Dinamo: Činjenica da djecu od 13 godina mora čuvati interventna policija sve govori!

'Što ste došli, je*em vam mater'

Bio je vidljivo pijan, a izmjereno mu je 1,6 promila alkohola u krvi. Toliko je bio 'ufilman' da je u jednom trenutku i skinuo hlače. Salva uvreda i galame nastavila se i po dolasku policijskih službenika.

- Šta ste vi ovdje došli, je*** van mater – derao se na policajce.

Kako doznajemo, nije baš bio voljan napustiti teren. Policajci su morali primjeniti sredstva prisile. U prijevodu, stavili su mu lisičine i uhitili ga. Zadržan je u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a potom je u ponedjeljak ujutro žurno odveden pred suca Općinskog prekršajnog suda u Splitu.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira na naročito držak i nepristojan način. Nije imao ni osobnu iskaznicu, zbog čega je također dobio prijavu. Policija je tražila 30 dana zatvora.
Vučko je na sudu je kazao kako se ne osjeća krivim. Pušten je da se brani sa slobode. Na iduće ročište bit će pozvan policajac koji je postupao.

Uhitili bivšeg igrača Hajduka! Pijan prijetio treneru Dinamove momčadi, psovao je i roditelje
Uhitili bivšeg igrača Hajduka! Pijan prijetio treneru Dinamove momčadi, psovao je i roditelje

Organizator: Roditelji su normalno navijali za svoju djecu

- Ja sam od mjesta tog događaja bio udaljen 300 metara i ne znam što se događalo. Roditelji djece iz Zagreba sjedili su na tribinama i navijali su za svoju djecu, kao i roditelji djece iz Hajduka. Sve je prošlo bez ijednog krivog pogleda. A ta osoba svojim ponašanjem radi na svoju štetu i na štetu djece. Baca sjenu na sve pozitivno što smo napravili. Ovaj turnir je bio druženje, spektakl, festival nogometa – kazao nam je Domagoj Bojčić, predsjednik organizacijskog odbora Dalmatinko Cupa dodajući kako ružno ponašanje pojedinca nitko ne može opravdati. Incident su komentirali iz GNK Dinamo.

- Sama činjenica da je našu djecu od 13 godina na turniru u Trogiru čuvala interventna policija govori dovoljno. Ostalo nemamo potrebu komentirati, a pravorijek neka donese nadležni sud – navode u priopćenju.