Obavijesti

News

Komentari 17

Pijavica je demolirala 3. maj: 'Prvo smo mislili da je potres!'

Pijavica je demolirala 3. maj: 'Prvo smo mislili da je potres!'
24

Najviše je stradalo područje brodogradilišta '3. maj', kojem je vjetar doslovno odnio krov s jedne hale. Dijelovi krovišta razbacani su jutros okolo po cijelom krugu škvera

VIDEO

To je bilo nešto strašno. Padala je kišica, ali bilo je mirno, bez vjetra. No najednom se sve streslo, zatutnjalo, osjetio se neki pritisak i čuo veliki šum. Prvo smo pomislile da je potres ili možda neki sudar kamiona. To je bila neka neopisiva sila, kao vakum. Sve je trajalo svega desetak sekundi, ali kad smo izašli u dvorište imali smo što vidjeti. Slomljeno stabla ispred ulaza, dječji trampulin bačen nekoliko metara do zida, slomljeno staklo na balkonu zadnjeg kata, porazbacane vrtne stolice po svud, slomljen željezni nosač za veš, oštećeni automobili na obližnjem parkiralištu. Strašno, jako smo de prestrašili, djeca pogotovo, od straha nisu mogla zaspati do kasno u noć. Nevjerojatno je kako vam se život može izokrenuti u par sekundi. Ne možemo ni zamilsiti što prolaze jadni ljudi u Albaniji, kažu Maja Lužaić te Agnesa i Ivanka Host, stanarke zgrade na Pehlinu u Rijeci, koje smo zatekli kako čiste nered koji je sinoć oko 22 sata za sobom ostavila pijavica.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:08

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Susjedi nasuprot njihove kuće popravljali su novi krov, montiran tek pred mjesec dana, kojeg je nemila pijavica poptupno demolirala.
No unatoč svemu zahvalni su što je sve, kažu, dobro i prošlo, te nitko nije stradao. 

-  Tu, petstotinjak metara od nas je škola i crijepovi su letjeli sve do nje. Sva sreća pa su djeca bila kod kuće, moglo je tu biti svašta - dodaju jutro nakon nevremena još uvijek vidno šokirani mještani Pehlina.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:04

Nemile posljedice nevremena osjetile su se i na Kantridi, a najviše na području brodogradilišta 3.maj, kojem je vjetra doslovno odnio krov s jedne hale. Razbacani dijelovi i crijepovi jutros su bili po cijelom krugu škvera. Jak vjetar također je iščupao glavna ulazna vrata riječkog brodogradilišta i doslovno je demolirao. 

Ništa bolje nisu prošle niti barke u lučici ispod škvera gdje je jedna jedrilica u potpunosti potopljena i uništena, a nekoliko njih, koje su bile na suhom vezu izmiješane su i porazbacane po platou. Na porti nam kažu kako su preko uređaja na računalu izmjerili kako je pijavica trajala svega 27 sekundi, no to je bilo dovoljno da za sobom ostavi kaos.

- Živin tu preko 60 let, nikad ovako nešto nisam doživio - kazao je vlasnik potopljene brodice.

Pijavica u Rijeci? 'Sve se treslo jako, nosila je krovove kuća'
Pijavica u Rijeci? 'Sve se treslo jako, nosila je krovove kuća'

U neposrednoj blizini brodogradilišta srušeno je i jedno veliko stablo te razvaljena cijela autobusna stanica.

- Mi smo sinoć imali tri intervencije u razdoblju od 21:59 do 22:13 - u Bujskoj je pao komad lima, u Liburnijskoj je srušilo stablo, a na Pehlinu je podiglo 3 krova i oštećeno je 6 automobila. Znači na tom području Kantride i Pehlina je bilo najgore, ali je li riječ konkretno o pijavicama ne znamo - kažu iz javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke.
Ni meteorolozi nisu sto posto sigurni je li riječ o pijavici.
 

- Pijavica je pojava koja se ne može izmjeriti, već samo uočiti. Zbog toga mi nemamo informacije je li jučer na Pehlinu i Kantridi doista došlo do pijavice te nam jedini dokaz mogu biti eventualne fotografije s mjesta događaja. Bez konkretnih dokaza, o pijavici za sada možemo samo nagađati, no prema sinoptičkim uvjetima moguće je da je pijavica zaista nastala, naročito zato jer je bilo i izražene konvekcije povezane s grmljavinskom aktivnošću. Naša postaja na Kozali je izmjerila jučer u tom razdoblju jake udare juga, najjači je bio preko 11 m/s, što je na granici s jakim vjetrom te je palo 58 litara kiše - doznajemo iz Pomorskog meteorološkog ureda.

Radnici od jutros rade na sanaciji štete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu