Obavijesti

News

Komentari 49

Pijavica na Lučkom razbacala je avione! Digla je i krov hangara

Pijavica na Lučkom razbacala je avione! Digla je i krov hangara
32

Vjetar je 'digao' najmanje pet zrakoplova i hangar. Oštećena je upravna zgrada. Kod našeg susjeda je vjetar prevrnuo još jedan zrakoplov, rekao nam je upravitelj aerordoma Marko Marjanović

VIDEO

U subotnjem nevremenu koje je pogodilo Zagreb, stvorila se i pijavica koja je 'prešla' točno preko Aerodroma Lučko te je oštećeno najmanje pet zrakoplova.

Pogledajte video: Pijavica razbacala avione u Zagrebu

Pokretanje videa...

Pijavica na Lučkom razbacala avione 02:28

To je mogla učiniti samo pijavica

- Šteta je ogromna, potpuna katastrofa! Vjetar je 'digao' najmanje pet zrakoplova i hangar. Oštećena je upravna zgrada. Kod našeg susjeda je vjetar prevrnuo još jedan zrakoplov, drugom je šatorski hangar prevrnulo šatorsku konstrukciju i platno, na trećem su hangaru prozori razbijeni... - nizao je u dahu upravitelj aerordoma Marko Marjanović.

Rekao je i kako su mjerni uređaji pokazali da je brzina vjetra bila 65 čvorova, što odgovara brzini od oko 130 kilometara na sat. Dodao je da je mjerni uređaj bilježio da je smjer vjetra "ludovao". 

- To znači da se radilo o pijavici - rekao nam je Marjanović. 

VIDEO:24sata uživo s Lučkog

Šteta je ogromna

Slike kaosa koji je ostao nakon pijavice objavio je i AvioRadar.hr.

- U dijelu naselja nije pao ni list sa stabla, a na hangaru aerodroma podignut je krov, okrenuti su avioni, ma to je mogla napraviti samo pijavica - rekla nam je čitateljica. 

Pogledajte video: Nevrijeme u Zagrebu

Pokretanje videa...

Nevrijeme 01:28

Avione porazbacao kao igračke

AvioRadar.hr koji je objavio fotografije donosi kako su u nevremenu oštećena tri zrakoplova, od kojih je dvije Cessne olujni vjetar okrenuo naopako (Cessna 150 9A-DEY i Cessna 172 9A-DMJ), dok je još jedan zrakoplov (Piper PA-18 Super Cub; 9A-DBS) stradao prilikom djelomičnog urušavanja krova i vrata hangara Aerokluba Zagreb.

Oštećena i benzinska crpka

U istom hangaru je zbog rušenja krovnih ploča stradala i motorna jedrilica Scheibe SF.25B Falke reg. oznaka 9A-DGZ. Dodatno, dva vojna helikoptera Mi-171 su trenutno van uporabe zbog oštećenja rotora.

Na slikama koje smo dobili, vidi se da je oštećena i benzinska crpka. 

Vjetar digao krov na hangaru MUP-a

Na hangaru MUP-a vjetar je dignuo krov. Tijekom noći na aerodromu su intervenirali i vatrogasci, koji su ispumpavali veliku količinu oborinske vode sa stajanke.

Zagreb: Nevrijeme okrenulo avion i počupalo krov na aerodromu Lučko Zagreb: Nevrijeme okrenulo avion i počupalo krov na aerodromu Lučko Zagreb: Nevrijeme okrenulo avion i počupalo krov na aerodromu Lučko Zagreb: Nevrijeme okrenulo avion i počupalo krov na aerodromu Lučko

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa