Obavijesti

News

Komentari 9

Pirotehničar je i dalje kritično: Sigurni smo u oporavak kolege

Pirotehničar, koji je radio kao operater na stroju za razminiravanje, ozlijeđen je pri aktivaciji mine "PROM1" pri čemu su ga pogodile krhotine

VIDEO

Pirotehničar (52), koji je u četvrtak teško ozlijeđen pri razminiravanju područja na brdu Šiljevača kod mjesta Čanak, još je u životnoj opasnosti i liječnici poduzimaju sve mjere intenzivnog liječenja u Kliničkome bolničkom centru u Rijeci, doznajemo u petak iz riječke bolnice.

- Još jednom naglašavamo da se radi o teškim tjelesnim ozljedama trbuha, prsnog koša i ekstremiteta gdje nakon operacije mora proći najmanje 24 do 48 sati kako bi otklonili činjenicu životne ugroženosti. Pacijent se i dalje nalazi pod respiratorom i budno pratimo tijek njegovog daljnjeg oporavka. Ono što ohrabruje jest to da je višesatna operacija prošla bez komplikacija - doznajemo iz KBC-a Rijeka.

Pirotehničar (52) iz Zagreba teško ozlijeđen u eksploziji!
Pirotehničar (52) iz Zagreba teško ozlijeđen u eksploziji!

Podsjetimo, pirotehničar je ozlijeđen u četvrtak ujutro u razminiravanju minsko sumnjivog područja, kad je stroj povukao žicu raspršujuće protupješačke mine, čije su krhotine pogodile strojara.

- U šoku smo, i u kontaktu s obitelji, čekamo nove informacije o našem dugogodišnjem zaposleniku, sigurni smo u njegov oporavak, ističe direktor tvrtke DOK-ING Razminiranje Igor Pavlović. Mina, kako pojašnjava, može biti na udaljenosti i do 15 metara od mjesta gdje je stroj povukao žicu. 

Pirotehničar i sindikalni povjerenik Novog sindikata u djelatnosti razminiranja Angel Arsov dodaje kako se situacije poput ove u Lici može očekivati, ali ne i izbjeći.

- To je odskočna rasprskavajuća mina koja pogoditi može u radijusu od 50, i više metara - kaže Arsov. 

Hrvatska bi od mina trebala biti očišćena do 2026. godine, najnoviji je rok. Oko 400 četvornih kilometara i dalje se smatra minski sumnjivom površinom s preko 30 tisuća mina. Od završetka rata mine su usmrtile 203 osobe, od kojih je 38 pirotehničara, dok je, kaže Arsov, ozlijeđenih razminera dosad bilo i triput više. Prosječna brutto plaća pirotehničara iznosi između 12 i 14 tisuća kuna.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)