News

Komentari 27

Pismo Borasu: Zašto ste Jakovu Sedlaru dali 274.750 kuna novca sveučilišta za privatni film?

Pismo Borasu: Zašto ste Jakovu Sedlaru dali 274.750 kuna novca sveučilišta za privatni film?

Nastavnice i nastavnici Akademije dramskih umjetnosti traže ostavku rektora Borasa jer se javni novac daje za privatne projekte, a studentima se za rad i neophodne filmove daje mnogo manje novca

Zašto je Jakov Sedlar savjetnik za kulturu rektora Damira Borasa i zašto je zagrebačko Sveučilište dva puta s 274.750 kuna sufinanciralo  Sedlarov dokumentarni film "Hrvatske sportske legende", pitaju u otvorenom pismu Borasu nastavnice i nastavnici Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Potpisnici se pozivaju na podatke Elektroničkog oglasnika javne nabave RH koji nisu nepoznati javnosti. Novac je isplaćen Sedlarovoj tvrtki "Oluja film j.d.o.o." registriranoj 2019., a poznato je i kako je upravo Sedlar snimio dokumentarni film o povijesti Sveučilišta za potrebe svečane obljetnice 350 godina djelovanja Sveučilišta.

.

Nastavnice i nastavnici ADU traže objašnjenje od Rektorata zašto su se upustili u financiranje privatnog filma kad za to postoje institucije poput HAVC-a ili HRT-a, te da se "za sve diplomske filmove naših studenata diplomskog (MA) studija, tri igrana i tri dokumentarna filma, ulaže manje sredstava nego što je sveukupno dodijeljeno i "poklonjeno“ Jakovu Sedlaru".

Prenosimo i video s premijere Sedlarova filma "Hrvatske sportske legende":

Najčitaniji članci