Obavijesti

News

Komentari 106

Pistorius rekao svoju verziju: Volio sam ju, nisam ju htio ubiti

Pistorius rekao svoju verziju: Volio sam ju, nisam ju htio ubiti
4

Na sudu je tvrdio da je Reevu zamijenio za provalnika kada se probudio usred noći. Kada je čuo zvuk iz kupaonice dok je bio na balkonu mislio je da je Reeva u krevetu

VIDEO

Oscar Pistorius u utorak je na sudu ispričao što se događalo u njegovoj kući u noći kada je ubio svoju djevojku Reeve Steenkamp. Kao i ranije, tvrdio je da ju je zamijenio za provalnika kada se probudio usred noći. U izjavi koju je pročitao pred sudom rekao je da je bio na balkonu kada je čuo zvukove iz kupaonice. Vjerujući da Reeva spava u krevetu zgrabio je pištolj i uzviknuo upozorenje prije nego je ispalio četiri hica kroz vrata. Tek tada je shvatio da njegova djevojka nije u krevetu.

- Razvalio sam vrata. Pokušao sam joj pomoći, ali je umrla na mojim rukama - rekao je Pistorius koji ostaje u pritvoru do nastavka saslušanja u srijedu ujutro. Tijekom današnjeg ročišta 

Pistorius je u jednom trenutku toliko nekontrolirano jecao da je sudac zaustavio postupak i kako bi se paraolimpijac pribrao i popio energetski napitak. 

Pistorius je sudu rekao da je bio jako zaljubljen u svoju djevojku koja mu je kupila poklon za Valentinovo. 

Pistoriusov odvjetnik u njegovo je ime pročitao i izjavu pod prisegom u kojoj tvrdi da ne razumije kako je mogao biti optužen za ubojstvo, a kamoli za ubojstvo s predumišljajem jer nije imao nikakvu namjeru  ubiti nekoga.

- Nisam imao namjeru ubiti svoju djevojku Reevu Steenkamp. Obaviješten sam da sam optužen za ubojstvo. Poričem sve optužbe - poručio je Pistorius.

Pistorius plakao dok je tužitelj opisivao kako je ubio djevojku

Paraolimpijac Oscar Pistorius u utorak se pojavio na sudu koji će odlučiti hoće li ga pustiti uz jamčevinu. Proslavljeni paraolimpijac na sudu se pojavio ranije od predviđenog kako bi se sastao s crkvenom ministricom Olgom Booysen.

- Djelovao mi je kao slomljen čovjek - rekla je Booysen nakon razgovora s Oscarom.

Pistorius je prema tvrdnjama koje su iznijeli tužitelji svoju djevojku upucao tri puta kroz zatvorena vrata dok je bila u kupaonici u njegovoj kući. Dok je slušao kako tužitelji opisuju ubojstvo Pistorius je nekontrolirano plakao, piše CNN

- Reeva je stigla dan ranije, između 17 i 18 sati, a ne te noći. Uostalom, zašto bi se provalnik zaključao u kupaonicu? - upitalo je sud tužiteljstvo.

Tužitelji tvrde da se Pistorius prethodno naoružao, stavio proteze na noge, hodao sedam metara i onda kroz vrata ispalio četiri hica, od kojih su tri pogodila ubijenu djevojku koja je došla kod njega prespavati. Nakon toga razvalio je vrata kupaonice i djevojku nosio u prizemlje. 

- Upucao je i ubio nedužnu ženu - zaključio je tužitelj Gerrie Nel. Dok je Nel pričao Pistorius je zario lice u svoje ruke. 

Tužitelji planiraju nastaviti s tužbom za ubojstvo s predumišljajem, a očekuje se da će on sve optužbe negirati, piše BBC. 

Mnogo je muževa upucalo svoje supruge zamijenivši ih za provalnike, rekli su Pistoriusovi odvjetnici

Obrana je nakon izlaganja optužbe pokušala ublažiti sve navedeno, no prema svemu sudeći nije im pošlo za rukom.

- Jesmo li imuni na ono što se događa danas u svijetu? Mnogo je muževa upucalo svoje supruge zamijenivši ih za provalnike. Sve što je Oscar znao jest da se netko zaključao u kupaonicu. Nije znao tko je s druge strane. Gdje je tu namjera? - pitala se obrana, te rekla da je Pistorius obećao dati detaljnu pismenu izjavu o tragičnom događaju.

Svoju djevojku Reevu Steenkamp ubio je u svom domu u četvrtak, a ona će danas biti kremirana na privatnoj ceremoniji.

Majka ubijene: Tražimo odgovore

-Reeva je voljela kao nitko drugi. Imala je toliko toga za dati, no sada je sve nestalo u tren oka. U jednom dahu najljepša osoba koja je ikada živjela više nije ovdje. Moramo nositi s njezinom groznom smrću, ali želimo odgovore. Zašto se to moralo dogoditi? Zašto je naša prekrasna kći morala umrijeti na ovakav način? - rekla je u izjavi za južnoafrički The Times gospođa Steenkamp, majka ubijene Reeve.

S druge strane, pak, otac Oscara Pistoriusa vjeruje da je njegov sin mislio kako su u kući bili provalnici.

- Vjerujem da je Oscar mislio da se radi o provalnicima te je reagirao instinktivno. Kada ste sportaš, još više možete djelovati po instinktu - kaže Henke Pistorius.

Djevojku je stalno kontrolirao

Na prošlom ročištu Pistorius se slomio i rasplakao, a tužitelji bi danas trebali iznijeti dokaze koje imaju protiv njega i zatražiti da mu se ne dopusti izlazak uz jamčevinu. Svaki dan u javnost izlaze novi detalji istrage, a oglasila se  i prijateljica ubijene djevojke koja je rekla da je Pistorius bio ludo ljubomoran, te je Reevu dok bi bila na društvenim događanjima neprestano zvao i provjeravao gdje je. 

Jedna od teorija je nevjera

Jedna od teorija zašto je Pistorius ubio Reevu je i njezina navodna nevjera. Oscar je navodno otkrio da ga djevojka vara s južnoafričkim igračem ragbija Francoisom Hougaardom. Ključan za istragu mogao bi biti i Reevin iPad nakon tvrdnji da je poruka koju je dobila izazvala bijes kod Oscara zbog čega je pucao u nju četiri puta. Iako policija to nije potvrdila istražuje se i je li paraolimpijac uzimao zabranjene steroide koji su mogli izazvati nekontrolirani bijes. Odgovor na ta pitanja trebala bi dati analiza njegove krvi. 

Podsjetimo, nakon što je usmrtio djevojku Pistorius je tvrdio da je sve bila pogreška jer je mislio da je provalnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm
GRMLJAVINSKO NEVRIJEME

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm

Žuti alarm označava potencijalno opasno vrijeme, a Državni hidrometeorološki zavod upalio ga je za nekoliko hrvatskih regija. Na stranici rain alarm vidi se kako oluja stiže sa zapada

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Hitna, koja je na mjesto događaja stigla nešto iza 6:30, dvojac je prevezla u bolnicu, ali nažalost, unatoč naporima liječnika, nije im bilo spasa
Jeziv zločin u Rijeci: Anđelko je izbo Damira (38). On je 2012. na sličan način ubio svog partnera
NA SMRT JE IZBO UBOJICU

Jeziv zločin u Rijeci: Anđelko je izbo Damira (38). On je 2012. na sličan način ubio svog partnera

Bio je sav krvav, krv je s njega kapala po podu. Rekao mi je: 'Vidi što mi je uradio, izbo me na spavanju, idi, pomozi mu'. Onda sam se nagnula prema vratima i vidjela Anđelka, također, oblivenog krvlju, govore susjedi