Obavijesti

News

Komentari 53

Pisotorius se sasvim slomio: 'Nije disala, Reeva nije disala'

Pisotorius se sasvim slomio: 'Nije disala, Reeva nije disala'
7

Na drugom danu svjedočenja atletska zvijezda Oscar Pistorius sasvim se slomio prepričavajući kobnu noć kada je ubio svoju djevojku Reevu na Valentinovo 2013.

VIDEO

Kobne večeri prije ubojstva Oscar Pistorius došao je kući, a Reeva je spremala večeru. Jeli su oko 19 sati. Ostali su sjediti i razgovarali o danu. Reeva je počinjala novi posao i gledali su ugovor na kompjuteru. Inače su večeri provodili pred televizijom, ali tu večer su bili preumorni. Pomogao sam joj s tanjurima. 

- Reeva me pitala hoću li nešto popiti. Ne sjećam se je li bila kava ili čaj, ali rekao sam da želim - rekao je Oscar i tada se na tren slomio od suza. Oko 20 sati došao je u sobu i otvorio vrata balkona. Bilo je jako sparno, a klima nije radila. Nakon što je došla Reeva zatvorio je vrata. Stavio je palicu kraj kreveta kao i svaku večer. Upalio je alarm i skinuo proteze. Reeva je sjela. Televizija je bila upaljena. Malo su pričali, a svatko se bavio svojim stvarima na mobitelima. Oscar se dopisivao s rođakom, a Reeva je bila na društvenim mrežama i pokazivala mu slike s aplikacije. 

Svako malo Reeva ga je dolazila poljubiti

Reeva se digla i počela vježbati jogu. Oscar je tada već pričao na telefon. Reeva se svako toliko dizala s poda kako bi poljubila Oscara. Otišla je u kupaonicu i pozvala Oscara da opere zube. Ona se vratila i legla na sredinu kreveta. Legao je na lijevu stranu kreveta što mu nije bilo uobičajeno. Brzo je zaspao. 

Ispričao je kako joj je kupio narukvicu za Valentinovo od njezinog omiljenog dizajnera. Nisu imali neke planove jer nisu htjeli raditi veliku stvar od toga. Njega je čekao poklon, ali Reeva mu je rekla neka ga otvori na samo Valentinovo. Otvorio ga je tek u kolovozu, za njezin rođendan. Napravila mu je okvir s desetak njihovih slika. Oscar se tada opet slomio. 

'Sve se promijenilo u trenutku kada sam čuo uljeza u kupaonici'

- Čuo sam da se otvorio prozor u kupaonici. U tom trenutku sve se promijenilo. Mislio sam da provalnik ulazi u kuću. Prvo što sam pomislio je bilo da moram zaštititi Reevu i sebe. Nisam ništa vidio u sobi. Krenuo sam prema kupaonici i uzeo oružje - rekao je Pistorius. Dolazeći prema vratima uhvatio ga je strah. Počeo je vikati provalnicima da izađu. 

Istovremeno je vikao Reevi da pozove policiju. Držao sam pištolj u visini očiju. Ušao je u kupaonicu i nikoga nije bilo. Ipak, vrata od WC-a bila su zatvorena, a prozor otvoren. 

'Čuo sam buku i pucao četiri puta'

- Nisam znao je li uljez u WC-u ili na ljestvama ispod prozora. Opet sam počeo vikati Reevi da zove policiju. Stajao sam ispred WC-a i vrištao. Odjednom sam čuo buku iznutra i pucao sam četiri puta - rekao je plačući Oscar. Uši su mu zvonile. Vratio se u sobu i zvao Reevu. Pipao je rukom po krevetu i nije je našao. Nadao se da se skriva ili je možda pobjegla. Tada mu je tek palo na pamet da je to mogla biti ona u WC-u. Stavio je proteze i potrčao kao nikada u životu.

Reeva je ležala na podu. Nije disala...

- Nisam mogao vidjeti. Još sam držao pištolj. Nisam želio vjerovati da bi to mogla biti Reeva. Pokušao sam otvoriti vrata, ali nisam mogao - rekao je. Vratio se po palicu za kriket.

- Reeva je ležala na podu. Sjeo sam kraj nje i grlio je. Nije disala. Nije disala - rekao je Oscar glasno jecajući. Sutkinja je prekinula suđenje, a sestra je došla zagrliti brata koji se nikako nije mogao smiriti. Reporteri su izvijestili kako su gotovo svi prisutni plakali. Međutim, Reevina majka samo je tupo gledala ispred sebe. Pistoriusov odvjetnik tražio je da se suđenje odgodi do sutra zbog teškog emotivnog stanja njegovog klijenta. Sutkinja je to prihvatila.

'Volio sam Reevu više nego ona mene'

Prije svjedočenja o kobnoj noći, Pistorius je objašnjavao njihove međusobne poruke.

- Jako sam volio Reevu. Mislim da sam ja nju volio više nego ona mene, rekao je Oscar Pistorius na suđenju u Pretoriji u utorak. Optužen je da je ubio svoju djevojku na Valentinovo prošle godine. Priznao je krivicu, ali tvrdi da je mislio da je uljez. Tužiteljstvo nije uvjereno u tu priču.

Ispričao je kako su se nakon šest dana poznanstva počeli čuti svakodnevno. Oboje su izašli iz dugih teških veza i to im je bilo zajedničko. 

'Ja sam djevojka na koju pukneš i čiji te glas živcira'

- Ja sam djevojka u koju si se zaljubio, ali ja sam i djevojka na koju pukneš i čiji glas i naglasak te živcira - pisalo je u jednoj poruci koja je pročitana na sudu, a Pistorius je objasnio kako je to bilo napisano 'lošeg dana'. Ipak, takvih poruka je bilo dosta. U jednoj piše kako se često otresa na nju, a u drugoj kako ga se Reeva boji

'Dajem sve od sebe da ti udovoljim'

- Držim da sam dama, ali večeras se tako ne osjećam iako dajem sve od sebe da ti udovoljim - napisala je. Objašnjavajući njezine riječi, Oscar Pistorius govorio je drhtavim glasom na rubu suza. 

Bilo je i toplih i emotivnih poruka prema kojima se vidi koliko ga je voljela. Često su razgovarali o stresu, a Pistorius je objasnio kako se to ticalo financija. 

Čitao je poruke i brisao suze

Atletičar je ispričao i kako je prekinuo s bivšom djevojkom jer ga je prevarila s nekim dok je bio na Olimpijadi. Reeva i on razgovarali su o tome kako će izgledati kada se skupa pojave na dodjeli sportskih nagrada jer je nedugo prije toga snimljen s bivšom na Sejšelima.

Oscar je čitajući poruke brisao suze

Jučer je Pistorius otkrio kako ne može spavati od noćnih mora i kako pije antidepresive. Pistorius bi mogao svjedočiti do kraja tjedna, a čeka se kako će proći protuispitivanje.

- Usrećuješ me 90 posto vremena i mislim da smo super skupa, ali ja nisam neka kuja koja ti pokušava ubiti vibru - pisalo je u još jednoj poruci. Jednom mu je rekla kako čini sve da ga usreći, a on radi scene pred drugima. Zbog jednog incidenta bila je uzrujana dva dana.

Prema porukama se vidi i da je Pistorius volio kontrolirati Reevu. Pitala ga je može li obući haljinu s leopard uzrokom na jednu zabavu, a Pistorius je objasnio kako je to bilo zato što ju je nosila već dva puta, a event je bio medijski popraćen. 

'Posljednje laži koje govoriš... Bolje bi ti bilo da se isplate'

Pistorius je angažirao i američku tvrtku za suđenje koja će prezentirati scenu ubojstva u trodimenzionalnim kompjuteriziranim slikama.

Za vrijeme svjedočenja, Pistoriusova bivša djevojka Samantha Taylor napisala je na Twitteru 'Posljednje laži koje govoriš... Bolje bi ti bilo da se isplate'. Izbrisala je tweet brzo nakon što ga je napisala. 

'Sretan sam što nitko nije stradao u pucnjavi u restoranu'

Oscar Pistorius svjedočio je i o incidentu iz restorana nekoliko tjedana prije ubojstva. Naime, njegov pištolj opalio je ispod stola. Restoran je bio krcat. Oscar kaže kako je bio sretan što nitko nije stradao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192