Obavijesti

News

Komentari 38

Pistorius optužen za ubojstvo: Već bio u zatvoru zbog nasilja

Pistorius optužen za ubojstvo: Već bio u zatvoru zbog nasilja
7

Paraolimpijac je optužen za ubojstvo djevojke u kući u Pretoriji, a pred suca će izaći u petak. Reeva ga je htjela iznenaditi, a on je navodno mislio da je provalnik

VIDEO

Paraolimpijac Oscar Pistorius u pritvoru je jer je navodno upucao svoju djevojku Reevu Steenkamp (30) usred noći u  njegovom domu u Pretoriji, nakon što ju je zamijenio za provalnika.

Iako je saslušanje na sudu prvotno zakazano za danas, Pistorius će pred suca izaći u petak. Sportaš je zatražio da ga puste uz jamčevinu, ali sud je to odbio i zadržali su ga u pritvoru. Glasnogovornica policije Denise Beukse potvrdila je optužbe za ubojstvo i dodala da su od 2011. godine nekoliko puta bili pozivani na intervencije u njegov dom zbog obiteljskog nasilja, piše Daily Mail.

Otac: Moj sin je tužan

Ubijena Steenkamp je u srijedu uzbuđeno pisala o planovima za Valentinovo na Twitteru, a čini se da  je djevojka Pistoriusa htjela iznenaditi za Dan zaljubljenih kada ga je probudila ujutro. On je pomislio da je riječ o provali pa je djevojku upucao u glavu i ruku. Pistoriusov otac Henke rekao je tijekom popodneva kako je njegov sin zbog svega jako tužan.

- Ne znam ništa. Bilo bi nepristojno nagađati. Ja ne znam činjenice - rekao je Henke i dodao da će izjavu o svemu dati jedino Oscar koji zna što se dogodilo. 

- Oscar je skromna osoba i drag dečko. Siguran sam da je ono što se dogodilo bila strašna pogreška, ali pojedinosti u ovom trenutku stvarno ne znam- rekao je Oscarov agent  Peet van Zyl. 

Policija ispituje susjede

Policija je još uvijek zauzeta istragom na terenu, a u tijeku je uzimanje izjava od susjeda. U vrijeme ubojstva nitko osim para nije bio u kući, a nema ni znakova provale. 

Mashadi Motsogi, prijateljica ubijene djevojke, rekla je kako su se na područje gdje su živjeli doselili iz sigurnosnih razloga i da joj nema smisla priča da je Reevu netko zamijenio za uljeza. Pistorius je ujutro bio u bolnici na liječničkom pregledu, a iz policije su poručili da se radi o 'standardnoj proceduri'. 

- Bolničko osoblje uzelo je uzorke, tražili su ogrebotine, modrice i krv, a testirali su ga i na alkohol i droge - poručili su. 

Pistorius je i 2009. godine proveo noć u zatvoru kada ga je jedna žena optužila da ju je napao tijekom zabave u njegovoj kući, istoj u kojoj je ubijena Steenkamp. Iako je optužen za napad, olimpijac je uskoro pušten s upozorenjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije