News

Komentari 66

Pitali smo bivše ministre kako pomažu u borbi protiv korone

Pitali smo bivše ministre kako pomažu u borbi protiv korone

Zanimalo nas je kako su se ovih dana u borbi protiv korona virusa angažirali bivši ministri i ministrice u Plenkovićevoj Vladi. Evo što su nam kazali

Jeste li se zapitali čime se bave smijenjeni ministri ovih dana? Što rade, recimo, Milan Kujundžić ili Gabrijela Žalac? Pomažu li ovi nekoć vrlo visoko pozicionirani dužnosnici svojim lokalnim zajednicama u borbi protiv korone? Gdje su oni sada?

Recimo, Lovro Kuščević. Podnio je ostavku zbog niza nekretninskih afera i aktivirao mandat u Saboru. 

- Obavljam redovne saborske poslove. Pratim i aktualno zakonodavstvo na kojem Vlada radi, naročito vezano uz resor graditeljstva. I tu imam sugestija. U svakodnevnom sam kontaktu s Civilnim stožerom Nerežišća i otoka Brača. Njima sam na raspolaganju za sve što im treba. Osim toga, koristim vrijeme, kako ga sad imam više nego prije, da nadoknadim i što više toga s obitelji - kaže nam Kuščević. 

Tomislav Tolušić, također opterećen aferama, smijenjen je u velikoj čistki. Sad tvrdi da pomaže svom kraju. 

- Tu sam redovito u županiji i sa županom sam u koordinaciji sa Stožerom. Ma sa svim dečkima sam tu u kontaktu, prijatelji smo - kaže Tolušić. 

S njim u paketu otišle su i Nada Murganić i Gabrijela Žalac. Bivša ministrica socijalne skrbi se nije javljala na telefon, ali uspjeli smo nakratko uhvatiti Žalac. Ona je odletjela nakon što nije objasnila kako joj se u dvorištu stvorio novi Mercedes. Nemojmo zaboraviti ni da je udarila autom djevojčicu dok je vozila s nevažećom dozvolom. Ona, kao i Murganić, koristi famozni 6+6 paket, što znači da je šest mjeseci nakon smjene primala punu plaću, a ostalih šest polovicu te plaće. Korištenje njenog prava sveukupno će koštati ukupno 294.408 kuna.

- Kod kuće sam, hvala vam - kratko nam je kazala. 

Zanimalo nas je volontira li u ovo vrijeme, kad je već financijski zbrinuta. 

-Hvala vam lijepa - kratko je kazala i završila razgovor.

Bivši ministar državne imovine Goran Marić nije se javljao na telefon, ali zato je slušalicu podignuo zasad posljednji smijenjeni ministar. Milan Kujundžić, nakon višednevne trakavice s nekretninskim aferama, napokon je dao svoj mandat na raspolaganje Plenkoviću, a ovaj ga je prihvatio.

- Vratio sam se u normalan rad u bolnicu. Trenutno je KB Dubrava dijelom zatvorena i povremenom odem u nju, ali sam u pripravnosti. U Saboru sam povremeno - kazao nam je bivši ministar zdravstva koji je također aktivirao svoj saborski mandat.


 

Najčitaniji članci