News

Komentari 34

Pitali smo Gordana Lauca koji su mu to ministri navodno prijetili: "To je priča još od proljeća..."

Pitali smo Gordana Lauca koji su mu to ministri navodno prijetili: "To je priča još od proljeća..."

Gordan Lauc je u današnjem Facebook statusu otkrio da su mu navodno neki ministri u Plenkovićevoj vladi otvoreno prijetili. Pitali smo ga o kome se radi

Gordan Lauc, znanstvenik i član Znanstvenog savjeta Vlade, danas se oglasio na svom Facebook profilu. Upozorio je da je angažirao agenciju koje će pratiti klevetničke objave i dao uputu odvjetnicima da rutinski podnose krivične prijave za uvrede i klevete. 

Međutim, jedan dio njegovog statusa je iznimno važan. 

- Nisam „plaćenik“ Vlade, a u ovoj pandemiji već sam imao i neugodnih situacija pa čak i otvorenih prijetnji od pojedinih ministara - naveo je Lauc, ne otkrivajući o kojim ministrima se radi.

Podsjetimo, prijetnja je kazneno djelo koja se može kazniti zatvorom do pet godina. Podsjetimo još jednom, Lauc je član Znanstvenog savjeta Vlade, iste Vlade u kojoj sjede ministri koji su mu navodno prijetili. 

S obzirom da je to pitanje od očitog javnog interesa, javili smo mu se i zamolili ga da nam otkrije koji su mu ministri navodno prijetili.

- Da sam htio o tome pisati, pisao bih. No to je priča još od proljeća - kratko nam je odgovorio Gordan Lauc.

U međuvremenu, javio nam se i glasnogovornik Vlade Marko Milić i prokomentirao Laucove navode o prijetnjama ministara. 

- Nemamo saznanja o bilo kakvim prijetnjama, niti nas je o tome itko informirao. Gospodin Lauc uključen je u rad Znanstvenog savjeta Vlade od ožujka ove godine i nastavljamo s njime suradnju s ciljem kontroliranja i suzbijanja epidemije bolesti COVID-19 - kazao nam je.

Najčitaniji članci