Obavijesti

News

Komentari 33

Pjevač pobijedio tri karcinoma: 'Nisam dao da me sažalijevaju'

Pjevač pobijedio tri karcinoma: 'Nisam dao da me sažalijevaju'
1

Ivan Martić Ivica imao je tri karcinoma glave, no unatoč tome pobijedio je, te postao pjevač i kralj svadbi. S bolestima se borio od svoje jedanaeste godine života

VIDEO

Proteza nikad ne može zamijeniti zdravi organ. Uvijek žulja, grebe, osjećaju se promjene kad je toplo, hladno, zadimljeno ili vjetrovito. Atrofirao mi je taj dio mišića, počinje svoju priču Ivan Martić Ivica (52).

Pjevač je prebolio tri karcinoma glave. Prvi je imao s 11, drugi sa 17, a treći s 24 godine.

- Tražio sam od roditelja da mi kupe sunčane naočale jer mi je počelo smetati svjetlo. Mislili su da je to moj hir, jer sam i kao dječak pratio estradu te kopirao pjevače. Kupili su mi naočale, no kad smo igrali nogomet, lopta me je pogodila u glavu i razbila naočale. Zaslijepilo me, osjetio sam smetnje, na trenutak nisam vidio na oba oka. Otišli smo doktoru koji nas je hitno uputio u bolnicu - priča 
Martić.

Otkrili su da ima maligni tumor koji mu je pritiskao očnu jabučicu i sinuse. Već sljedeći dan je bio operiran kako bi se, govorio je liječnik, spasilo što se spasiti može. 
- Nisam bio svjestan što se događa, koliko je bolest opasna. Bio sam dječak, tek kasnije sam više saznavao pa su i strahovi bili veći - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naučio se nositi s tim

Liječnik je govorio da ne mogu spasiti lijevo oko, a tek kad otvore glavu, vidjet će mogu li spasiti desno. Tri mjeseca je bio u bolnici. Dobio je povez preko oka, a kasnije osjetio da mu je poremećen centar za ravnotežu.


- Vuklo me na lijevu stranu, padao sam, čak me je i auto udario s lijeve strane i odbacio deset metara u zrak - govori kralj svadbi. Boljela su ga dječja zadirkivanja, pogrdni nadimci, s kojima se, dodaje, ipak naučio nositi.

Karcinom se vratio kad mu je bilo 17 godina. Uslijedila je nova operacija, iza koje mu je liječnik savjetovao da bira profesiju koja mu neće opterećivati oko.

- Pitao me zanima li me glazba, a ja sam već svirao harmoniku od devete godine. Bilo je logično da krenem u tom smjeru - kaže Martić. Prvu očnu protezu su mu napravili u Njemačkoj. Nije zbog nje imao komplekse. Pred vjenčanje sa suprugom Sandrom bolovi u glavi su se vratili, kao i karcinom, na istome mjestu.

- Uvijek sam se pitao: ‘Zašto ja?’, ali istodobno sam bio sretan da mi je ostalo drugo oko - kaže Martić. 
Bolesti se, nasreću, više nisu vratile, no Martić ne skriva da se uplašio kad je u poslu doživio snažni stres i kad mu se pojavio veliki herpes. Strepio je da se karcinom vratio i četvrti put.

Masa ga ohrabruje

- I danas se upitam što ako se razbolim, ako me netko povrijedi - kaže. Kad se na nastupima pomiješa s publikom, jako pazi da ga netko slučajno, u žaru pjesme, ne udari rukom u oko. Unatoč padovima, nikad se nije obeshrabrio, a upravo masa ljudi pred njim daje mu snagu da nastavi dalje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović