News

Komentari 5

Pjevačica Šola objavila reklamu za mrežu Helene Begenišić koja zagovara opasnu terapiju

Pjevačica Šola objavila reklamu za mrežu Helene Begenišić koja zagovara opasnu terapiju

Helena Beginišić je najveća zagovarateljica opasne otopine MMS, koja se po zatvorenim grupama promovira kao tretman protiv niza bolesti

Pjevačica Antonija Šola je na svom Facebook profilu podijelila reklamu za društvenu mrežu koju je pokrenula Helena Begenišić. Podsjetimo, Begenišić je jedna od najvećih zagovornica CD protokola u Hrvatskoj, odnosno terapije MMS-om, opasnom otopinom koja je sastavom slična izbjeljivaču.

Šola je u objavi, koju je kasnije izbrisala, napisala kako se radi o privatnoj društvenoj mreži koja je i uvela "mogućnost zarade". Dodala je kako se na njoj mogu pronaći zdravi recepti, pravi savjeti i "linkovi za vitamine". 

Uz objavu je stavila i fotografiju sebe pored loga društvene mreže i drži mobitel na kojemu je reklama. 

24sata su i ranije pisali o Begenišić. Primjerice, u jednom članku smo detaljno analizirali kako je sa suradnicom prijetila ovrhom aktivistu koji im nije htio platiti navodni "dobrovoljni prilog" nakon što su mu poslale specijalizirani protokol za dijete s posebnim potrebama. Taj protokol, između ostalog, sadrži upute za uzimanje selena, klistiranje djeteta te konzumaciju klor dioksida, koji se, kako je navedeno, može primijeniti inhalacijom, kupkom ili klistiranjem. 

Na klor dioksid, odnosno na MMS, ponavljamo, upozoravaju brojni domaći i svjetski stručnjaci, naglašavajući da se radi o vrlo opasnom sredstvu čija navodna terapeutska svojstva nemaju znanstveno uporište, ali koji može dovesti do teških i po život opasnih posljedica.

Pokušali smo kontaktirati pjevačicu, ali nam nije odgovarala na pozive.

Najčitaniji članci