Obavijesti

News

Komentari 0

Pjevačkom društvu Slavuj iz Petrinje stigao je kontejner, donacija s otoka Krka

Pjevačkom društvu Slavuj iz Petrinje stigao je kontejner, donacija s otoka Krka

Gradsko društvo Crvenog križa Krk u subotu je u Petrinji predalo donaciju kontejnera Hrvatskom pjevačkom društvu „Slavulj“ koje je najstarije pjevačko društvo u Hrvatskoj s kontinuiranim radom 157 godina.

VIDEO

Gradsko društvo Crvenog križa Krk u subotu je u Petrinji predalo donaciju kontejnera Hrvatskom pjevačkom društvu „Slavulj“ koje je najstarije pjevačko društvo u Hrvatskoj s kontinuiranim radom 157 godina.

Niti Domovinski rat i progonstvo nisu spriječili ovo pjevačko društvo u nastojanju da se održi kao kulturni stup kulturom i poviješću bogate Petrinje, pa tako to nisu dopustili niti prirodnoj katastrofi koja ih je zadesila.

Donaciju je u ime Gradskog društva Crvenog križa Krka predala Marijana Jakominić, ravnateljica društva, a uz nju su bili nazočni i donatori, Pomorsko špediterska tvrtka iz Francuske CMA CGM France, u ime koje je bio kapetan Jakov Karmelić, zatim Nedjeljko Pinezić, predstavnik obrtnika i poduzetnika grada Krka i glavni koordinator humanitarne akcije Vedran Kirinčić.

Kontejner je veličine 12,5 metara sa 2,5 metra, s ugrađenim sanitarnim čvorom, klima uređajem, kuhinjom, opremljen kompletnom rasvjetom i podovima na koje je postavljen laminat. Obložen je OSB pločama i napravljena je toplinska i zvučna izolacija, tako da je ukupne vrijednosti oko 72.000 kuna.

Željko Crnković, predsjednik HPD-a „Slavulj“ zahvalio se donatorima u ime svih članova pjevačkog društva, a posebno građanima Krka i Gradu Krku koji su također bili potpora u donaciji.

Nedjeljko Pinezić je u ime obrtnika i poduzetnika Grada Krka istaknuo kako je u ovom porušenom gradu iznimno bitan društveni život, a kapetan Jakov Karmelić je istaknuo kako je ovaj brodski kontejner u svojem dosadašnjem vijeku plovio svim svjetskim morima, no ipak je svoju trajnu i pravu vrijednost pronašao sada, kao privremeni dom, pjevačkom društvu „Slavulj“.

Primopredaji je nazočio i Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje koji je istaknuo da mu je drago što je kulturna vrijednost petrinjskih „Slavulja“ prepoznata u cijeloj domovini te što su im dragi gosti omogućili daljnji nastavak djelovanja.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao