Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Pranić: Odakle obraz HDZ-u da mi se uopće obraća oko plaće?

Portal gradonačelnik.hr u ponedjeljak je objavio analizu plaća gradskih i županijskih čelnika po kojoj je Pranić najštedljiviji gradski čelnik jer mjesečno prima 4306 kuna neto

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
3 komentara

HDZ-ov Klub vijećnika u Gradskom vijeću Vrgorca u srijedu je demantirao informaciju da je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić najštedljiviji gradski čelnik u Hrvatskoj,  jer je, kako navode, gradonačelnička plaća u Vrgorcu početkom godine uvećana 2,5 puta, a Pranić je od prosinca i saborski zastupnik Mosta pa uživa saborsku plaću.

Portal gradonačelnik.hr u ponedjeljak je objavio analizu plaća gradskih i županijskih čelnika po kojoj je Pranić najštedljiviji gradski čelnik jer mjesečno prima 4306 kuna neto, a jedini je gradonačelnik s plaćom nižom od prosječne hrvatske plaće. Tu su informaciju prenijeli Hina i niz portala.

HDZ-ov Klub vijećnika u Gradskom vijeću Vrgorca ističe kako je netočno da je najmanja gradonačelnička plaća u Hrvatskoj upravo ona vrgorska jer je Vijeće Grada Vrgorca još 5. prosinca donijelo odluku o povećanju koeficijenta za izračun plaće gradonačelnika s 1,4 na 3,5, što je 2,5 puta više, tako da je Pranićeva plaća povećana na oko 9000 kuna neto, odnosno oko 13.500 kuna bruto. Odluka je stupila na snagu 1. siječnja.

Vrgorački HDZ također podsjeća da je Pranić od 7. prosinca postao saborskim zastupnikom Mosta, budući da je Ivan Kovačić svoj saborski mandat stavio u mirovanje.

"Zaposlenici grada su imali minimalac" 

Pranić je na te otpužbe odgovorio objavom za medije u kojoj je takve navode Kluba vijećnika HDZ-a demantirao. U njoj stoji kako je, čim je postao saborski zastupnik, počeo "volontirati bez naknade u gradu Vrgorcu", a da mu je do ove godine mjesećna plaća bila 4300 kuna neto

Što se tiče prozivke oko povišenja plaća, Pranić objašnjava da se taj modalitet trebao "pravno ostvariti radi podizanja plaće u gradskoj upravi i ostalim zaposlenicima koji su zbog mjera štednje 18 mjeseci primali minimalne plaće". 

- Moj je prethodnik uživao punih 6 mjeseci privilegiju najskupljeg djelatnika grada dok su zaposlenici grada imali minimalac, a ja kao gradonačelnik dijelio njihovu sudbinu. Navikao sam na HDZ-ova prozivanja, ali građani su pokazali na izborima što misle o njima, a što o meni - objasnio je Pranić. 

- Mogu navesti i što su u tih 18 mjeseci sve radili oni koji me danas prozivaju: bivši gradonačelnik HDZ-a uhljebljen je u županijskom uredu, kandidatkinja na zadnjim izborima krenula je raditi u poreznoj upravi, a dva zadnja predsjednika HDZ-a zaposleni su u državnim ustanovama. Očito su zadnjih 18 mjeseci brinuli samo za vlastita primanja i uhljebnička mjesta, pa ne znam odakle im obraz da mi se uopće obraćaju. Vjerojatno je razlog za ove sulude optužbe činjenica da je grad Vrgorac sinoć uputio zahtjev za ocjenu ustavnosti Lex šerifa Ustavnom sudu -  zaključio je Pranić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message