Obavijesti

News

Komentari 31

'Plakat o Berinoj nesposobnosti nije osveta, nego činjenica'

'Plakat o Berinoj nesposobnosti nije osveta, nego činjenica'
1

Građani koji bi ga trebali izabrati nemaju u njega povjerenja. Bero nema politički refleks lidera koji je potreban Hrvatskoj, a posebno biračkom tijelu od centra lijevo, rekao je Mirando Mrsić u razgovoru za novi Express

VIDEO

Mirando Mrsić (Demokrati) kampanju je otvorio napadima na bivšeg šefa stranke Davora Bernardića, za kojeg smatra da, dođe li lijevi blok u priliku sastavljati većinu, ne može biti premijer. Kao jednog od potencijalnih kandidata na toj funkciji vidi sebe, ali na tome neće inzistirati nego na programu.

Zagreb: Plakat Miranda Mrsića: "Bero nije rješenje, HDZ je uništenje"

Express: U kampanju ste krenuli sloganom ‘Bero nije rješenje’. Zašto on ne može biti premijer? Osim što građani nemaju u njega povjerenja.

Dobar dio odgovora leži u vašem pitanju. Građani koji bi ga trebali izabrati nemaju u njega povjerenja. Bero nema politički refleks lidera koji je potreban Hrvatskoj, a posebno biračkom tijelu od centra lijevo. Uz to, nedostaje mu taktičke, strateške analitike kako bi prepoznao potrebe svog biračkog tijela. Odmaknuo se od socijaldemokracije, složio je recikliranu koaliciju kojom obećava kule u zraku, žrtvovao je javni interes te potrebe građanki i građana kako bi ekipu koju je okupio oko sebe, a oporavljaju se ‘od duševnih boli’ nakon Milanovića, nagradio foteljom u Saboru. O Berinim liderskim sposobnostima vrlo dobro govori način na koji je žrtvovao vlastitu stranku u Istri, gdje je, napokon, uspio složiti veliku koaliciju SDP-a, HDZ-a i IDS-a, kao i rasipanje stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Express: Novim plakatom, osim na Bernardića, udarili ste i na HDZ, za koji kažete da je uništenje. Koji su ljudi, po vama, na trenutnoj sceni koji mogu ponuditi promjenu?

Koalicija Demokrata i Hrvatskih laburista, jer pružamo upravo ono što hrvatske građanke i građani čekaju 30 godina. Odgovorno i snažno političko vodstvo koje će se boriti za javni interes. Tešku krizu koja će se svaliti na nas poput tsunamija nećemo moći preživjeti ako ne zaustavimo hobotnicu korupcije. Bit će potrebno provesti hrabre poteze i ispraviti nepravdu koja žulja naše građanke i građane godinama.

* Cijeli intervju pročitajte u novom broju tjednika Express koji je na kioscima od petka, 12. lipnja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.