Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Planuo je požar kod Kistanja, prijeti nacionalnom parku

U jednom su trenutku u opasnosti bile i kuće, ali vatrogasci su uspješno zaustavili širenje vatre u tom smjeru. Požar gase i četiri kanadera. Gore trava i nisko raslinje

Foto: Čitatelj
19 komentara

Požar je u utorak planuo kod Kistanja. Gase ga četiri kanadera. Vatra je buknula u zaseoku Mjerkači oko 14:30 sati, a gore trava i nisko raslinje.

Požar se širi prema Nacionalnom parku Krka.  

U jednom su trenutku u opasnosti bile i kuće, ali vatrogasci su uspješno zaustavili širenje vatre u tom smjeru.

"Dojavu smo dobili u 14,25 sati, a požar trenutno gasi 37 vatrogasaca s 13 vozila, tri Airtractora i dva Canadaira. Zadnja procjena je da je do sada izgorilo više od 60 hektara trave i niskog raslinja, a vatrogasci ulažu napore da se ne proširi na Nacionalni park Krka", rečeno je u Županijskom centru 112.

Prema priopćenju Ministarstva obrane, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u utorak popodne sa četiri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 sudjeluju u gašenju požara kod Kistanja, ulažu napore kako bi zaustavili širenje vatre prema Nacionalnom parku “Krka” te požar stavili pod nadzor gasitelja.

Gori i kod Metkovića

Dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, danas, u utorak, 1. kolovoza 2017., u popodnevnim satima upućena su u gašenje najnovijeg požara na lokaciji Bijeli Vir-Glušci kod Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, objavio je MORH. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message