Obavijesti

News

Komentari 0

'Plaža nam nije bila prazna...'

'Plaža nam nije bila prazna...'
4

Općina Okrug ističe u zahtjevu za ispravkom da čine znatne napore kako bi privukli i zadržali što veći broj turista

VIDEO

Općina Okrug reagirala je sa zahtjevom za ispravak zbog članka 'Plaža na Čiovu prije nekoliko dana bila je puna, a sad - pustoš' u kojem navode da nisu točni navodi "Sablasno prazne plaže i ulice u samo nekoliko dana zavladale su Okrugom Gornjim, općinom na otoku Čiovu. Turizam je preko noći utihnuo zbog povećanog broja zaraženih korona virusom" te Ubrzo su se ispraznile plaže i ulice diljem Hrvatske, a takva situacija zabilježena je i na otoku Čiovu, u Okrugu Gornjem.

Kako ističu, 24. kolovoza kad su snimljene jutarnje fotografije plaže Toć na području Općine Okrug bilo je prijavljeno oko 4500 turista, što je 60 posto u odnosu na isti dan prošle godine. Navode i da je Plaža Toć tijekom dana i dalje znantno popunjena i to unatoč kasnim danima kolovoza kad se i inače smanjuje broj turista drastično u odnosu na srce sezone. Zbog toga ističu da turizam na području Općine Okrug nije preko noći utihnu. 

Također ističu i da je u 24 dana kolovoza ostvareno 165.000 noćenja, što je 70 posto noćenja u odnosu na isti period lani, a kad se uzme u obzir cijela godina, ostvareno je 60 posto noćenja u odnosu na 2019. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.