Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
133 komentara

Plenki osniva stožer za spas ekonomije - u njemu i Dalić?

Poduzetnici su nezadovoljni mjerama koje je za spas gospodarstva ponudio Zdravko Marić, smatraju ih nedovoljno dobrima i misle da će se teret korona krize srušiti isključivo na leđa privatnog sektora

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
133 komentara

Andrej Plenković našao se pred velikim pritiskom poduzetnika, koji su zadnjih dana uputili brojni kritike ministru Zdravku Mariću i njegovim mjerama za spas hrvatske ekonomije koja puca pod korona virusom. 

Glas nezadovoljnih poduzetnika sve je jači, za Marića kažu da se ponaša kao činovnik, a ne kao netko tko razumije u kakvoj se situaciji gospodarstvo našlo, pa je Plenković tako odlučio osnovati Krizni stožer za gospodarstvo, koji će okupiti ugledne ekonomiste, poduzetnike, šefove i menadžere vodećih kompanija, pa i ljude iz oporbe, doznaje Jutarnji list.

LEX AGROKOR Šavorić, pisac zakona koji je donio puste milijune grupi Borg

Svakako najzanimljivija 'akvizicija' ovog kriznog stožera mogla bi biti bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Ovaj stožer će čini se uistinu biti potreban jer će neke mjere biti bolne, kao što su primjerice radnička prava, a kako navodi Jutarnji list, Hrvatskoj će trebati minimalno 60 milijardi kuna da se izvuče, i to 40-ak milijardi kuna odmah, da se zadrži zaposlenost i pokriju obrtna sredstva, a 20-ak milijardi kuna za razdoblje kada epidemija prestane, pa i za investicije.

O pravima radnika oglasio se Pupovac

Milorad Pupovac je na Facebooku komentirao najave o mogućem zadiranju u radnička prava.

"Najava donošenja Zakona o pravima iz radnih odnosa za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 kojim bi se poslodavcima omogućilo jednostrano stavljanje van snage jednog broja važni radničkih prava zajamčenim važećim Zakonom o radu pogrešna je i u ovom trenutku višestruko štetna. Pogrešna je i štetna zbog toga što bi postojećem osjećaju i realnom stanju nesigurnosti građana dodala i osjećaj i realnu opasnost od ekonomske nesigurnosti. Vlada je dosada dobro upravljala obima i održavala osjećaje zdravstvene i ekonomske sigurnosti. Ova najava to ozbiljno može narušiti. Zbog toga, rješenje za zahtjeve poslodavaca treba tražiti u drugom pravcu kao što ih traže i druge zemlje poput Njemačke, Francuske i Italije. Pravaca sigurno ima više. Ovaj nije dobar jer će kod ljudi stvoriti osjećaj da ukoliko ne stradamo od COVID-19, stradat ćemo od ovakvog najavljenog Zakona."

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message