News

Komentari 28

Plenković o sastanku oko pada drona: Očito da Milanoviću sjednica VNS-a nije toliko bitna

Plenković o sastanku oko pada drona: Očito da Milanoviću sjednica VNS-a nije toliko bitna

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a sastalo se u 16 sati, a nakon sastanka očekuje se izjava premijera

Nakon što je jutros bio na sjednici GSV-a, gdje se raspravljalo i o radu nedjeljom, premijer Andrej Plenković u 16 sati je bio na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

- Zahvalili smo našoj predsjednici Karlovačke županijske organizacije na gostoprimstvu prošloga tjedna u Karlovcu. Izrazili smo sućut obitelji Đure Dečaka, župana virovitičko-podravskog. Razgovarali smo i o nastavku brutalne ruske agresije na Ukrajinu. Osudili smo ratni zločin u Buči gdje vidimo ubijanje civila na jedan zvjerski način- rekao je premijer.

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a

- Razmotrili smo situaciju nakon izbora u Mađarskoj i Srbiji. Čestitam premijeru Orbanu i predsjedniku Vučiću čija je stranka dobila potporu da formira parlamentarnu većinu i Vladu- dodao je premijer.

Dodao je i da su razgovarali o mjerama koje je Vlada uvela da smanji inflatorne učinke na građane.

Upitali su ga kako komentira Milanovićeve izjave o Ukrajini te raskorak između dvije važne figure u državnom vrhu oko rata u Ukrajini.

- Nisam vidio izjave, ali što se tiče mojih stavova o Ukrajini, mi smo tu vrlo konzistentni. Što se tiče raskoraka, to nije pitanje za nas, to je pitanje za one koje ne vide dobro stvari koje su svakome jasne. Ja pretpostavljam da vi svi pratite ono što govore brojni drugi čelnici- rekao je.

Komentirao je i zašto se Milanović i on još nisu sastali vezano uz pad letjelice u Zagrebu.

- Ja sam njemu poslao pismo 24. veljače da se sastanemo u formatu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ne znam zbog čega se ne sastajemo, ali očito to njemu nije toliko bitno. Dron je bio naoružan, na njemu je bila bomba, da je došlo do eksplozije, vidi se. Ono što znamo da je dron bio naoružan, još smo pokazali koja je bomba bila, je li bila neka prilagodba, to neka eksperti kažu-  kazao je Plenković.