News

Komentari 55

'Bizarno da netko tko želi voditi državu odbija sučeljavanje'

'Bizarno da netko tko želi voditi državu odbija sučeljavanje'

SDP se boji izaći sam protiv HDZ-a, a Most i Škoro žele grickati HDZ-ovo biračko tijelo. Poručujem svima od centra prema desno da budu pažljivi kad daju svoj glas , rekao je Plenković

Šefovi opozicija, Davor Bernardić (SDP) i Andrej Plenković (HDZ) trebali su se suočiti u večernjem terminu HRT-a, no s obzirom na to da je Bernardić otkazao svoj dolazak, predsjednik Vlade imao je pravo na intervju. 

- Šteta je što je stolica prazna. Bizarno je da uoči izbora za Hrvatski sabor netko tko pretendira voditi Sabor, zbog straha odbija doći na sučeljavanje - rekao je Plenković poručivši kako je to jedna od najfascinantnijih stvari koje je doživio. 

Zadovoljan je listama koje su složili, te smatra kako je HDZ pokazao uključivost nakon jednog unutarstranačkog izbora. Na listama nije bilo mjesta za Milijana Brkića, no Plenković ne misli kako on može pridonijeti izborima. 

- Želimo ponoviti izbore 2016. Imamo velika postignuća, Hrvatska je bolja zemlja, imali smo zdravi gospodarski rast, povećavali smo plaće, mirovine, bolje koristili europska sredstva - smatra. 

- SDP se boji izaći sam protiv HDZ-a, a Most i Škoro žele grickati HDZ-ovo biračko tijelo. Poručujem svima od centra prema desno da budu pažljivi kad daju svoj glas - rekao je Plenković pozivajući građane da daju glas boljoj Hrvatskoj te da Restart kolacija kopira naziv iz Republike Srpske. 

Plenković je u intervjuu spomenuo i krizu uzrokovanu korona virusom. 

- Iza nas je kriza Covida-19 u kojoj smo pokazali kako funkcionira država. Ovo je potez bez presedana, da usporedno s drugim zemljama imamo mali broj zaraženih, a 550 tisuća ljudi će dobiti plaću - izjavio je te dodao kako će donijeti i Zakon o obnovi Zagreba. 

- HDZ je dao milijun i sto tisuća kuna u fond. Sigurno smo pobjegli mi koji smo ugovorili 200 milijuna zajma eura sa Svjetskom bankom. Donijet ćemo zakon i obnoviti grad Zagreb - komentirao je Plenković Bernardićevu izjavu da je HDZ pobjegao od svojih dužnosti kad je potres zadesio Zagreb. 

Plenković smatra da će pobijediti i u drugim izbornim jedinicama. 

- Mi smo vlada koja je u pokret Slavonija, Baranja i Senj, uložili smo 12,5 milijardi kuna. Promijenili smo kartu podjela. Šaljemo pet ministara u 4. i 5. izbornu jedinicu, ministra Marića i Aladrovića - govori Plenković. Dodao je kako je vlada na vrijeme tražila nastavak odgode za strance da steknu pravo na nekretninama što je i odobreno. 

S obzirom na to da epidemiolozi upozoravaju na drugi val Covid-19, Plenković je objasnio daljnji plan. 

- Mnogi epidemiolozi upozoravaju na drugi val Covid-19, ovakve respiratorne bolesti su najnižeg intenziteta u ljetnim mjesecima. Želimo ići u brzi gospodarski oporavak i vidjet ćemo na koji način pripremiti nacionalne planove. Zahvaljujući našim restriktivnim mjerama, treći vikend od kad su otvorene granice, u Hrvatsku je ušlo preko sto tisuća turista u Hrvatskoj. Optimističniji sam od Cappellija. Osobno sam razgovarao s većinom kolega da se ukinu sve restrikcije - izjavio je. 

Predsjednik Vlade komentirao je smjene ministra za vrijeme četverogodišnjeg mandata HDZ-a.

- Smatram da su suradnici su bili požrtvovni, svatko je dao doprinos ovoj vladi, pokušali su nas destabilizirati i srušiti vladu, to je bio tjednoj bazi. Žao mi je što nismo učinili na smanjenju polarizacije u hrvatskom društvu - zaključio je. 

 

Najčitaniji članci