Obavijesti

News

Komentari 116

Plenković: Meni i članovima Vlade jutros je stigla prijetnja

Plenković: Meni i članovima Vlade jutros je stigla prijetnja

Trenutno je postrojba interventne policije ispred Vlade jer je jutros bila prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade i to se događa stalno, rekao je premijer u Dubrovniku

VIDEO

Premijer Andrej Plenković komentirao je izvješće SOA-e u kojem stoji da je agencija spriječila formiranje paravojnih postrojbi te je potvrdio da je njemu i članovima Vlade jutros upućena prijetnja. 

Zbog toga je pred Banskim dvorima interventna policija.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Zagreb: Interventna policija ispred zgrade Vlade zbog prijetnji Plenkoviću i drugim članovima Vlade 00:52
Šokantni detalji izvješća SOA-e: Spriječili formiranje paravojnih postrojbi, protjerali diplomate
Šokantni detalji izvješća SOA-e: Spriječili formiranje paravojnih postrojbi, protjerali diplomate

- I sad je jedna prijetnja, trenutno je postrojba interventne policije ispred Vlade jer je jutros bila prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade i to se događa stalno - kazao je Plenković u Dubrovniku gdje je stigao u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije na svečanu sjednicu Županijske skupštine, piše Dnevnik.hr.

- Imali smo rasprave na Odboru za nacionalnu sigurnost, teroristički napad prije sad već gotovo tri godine da se izvrši teroristički akt prema predsjedniku Vlade, odnosno prema meni. Taj mladi čovjek je to napravio zbog ozračja i okružja u kojem je odrastao. Netko mu je dao oružje, netko ga je naučio pucati i netko je kod njega izazvao onaj voljni moment koji je najbitniji. Imali smo sreću da on nažalost nije uspio u svojoj nakani - rekao je Plenković.

Dodaje da je Hrvatska demokratska zemlja, u kojoj se poštuje vladavina prava, institucije i ustavni poredak. 

-  'Sigurno da oni koji žele nasilnim putem rušiti vlast neće ostati neprimijećeni i sigurno je da će država i njezine institucije djelovati, djeluju i cijelo vrijeme - kaže.

Osvrnuo se i na situaciju u Srbiji te kritike iz te zemlje i predsjednika Vučića.

- Mislim da smo mi itekako pokazali i žaljenje i suosjećanje za ova dva teška zločina. To su nevjerojatne tragedije u tako kratkom razdoblju i da su poruke i moje, i od ministara bile iskrene i pune sućuti obiteljima koje su izgubile svoje najmilije i naravno da i mi gledamo kako učiniti da se takvi događaji ne ponove ni u Srbiji ni bilo gdje - kaže.

- Ja ne mogu komentirati njihove komentare na natpise u medijima. Postoji službeni stav, hoće li neki komentator reći nešto o tome, na to mi ne utječemo, ne samo što će pisati o Srbiji, nego o bilo čemu. Kad bismo mi donosili stavove na temelju medijskih napisa, ne bismo razgovarali s bilo kim u Beogradu - kaže.

Premijer je kao mistična baba iz kvarta koja vidi budućnost
Premijer je kao mistična baba iz kvarta koja vidi budućnost

'Da ja gledam curi li nekome krov?'

Govoreći o sucima i zahtjevima za veće plaće i boljim uvjetima rada, poput dubrovačkih kojima prokišnjava krov, poručio je da trebaju pričati s predsjednikom Suda.

-  Neka on vodi računa o tome da mu ne prokišnjava krov, i ravnatelja pozivam da to rješava. Vi biste mene ispitivali da ja kao premijer gledam curi li nekome krov - rekao je.

'Sad je oporbi simpa kako Let 3 trola Putina'

Dan uoči finala Eurosonga poželio je sreću Letu 3 i rekao da mu je drago da su u finalu. Na pitanje sviđa li mu se pjesma, rekao je da je jako dobro provokativno pogođena. 

Oporbi je spočitnuo glasovanje oko obuke ukrajinskih vojnika te rekao: ''Bilo bi dobro da svi ovi koji su oduševljeni, mislim na politiku s lijevog spektra s Let 3, da su bili tako kao i oni hrabri i odvažni kad se glasalo o vojnoj pomoći Ukrajini u Hrvatskom saboru, a ne da su tamo pobjegli i imali proruski stav, a sad im je simpa kako Let 3 trola Putina, prema tome malo konzistentnosti ne bi škodilo.''

Pitali su ga i oko eventualne pobjede i infrastrukture za možebitno natjecanje u Hrvatskoj te je nastavio. 

- 'Eurosong je održan u Lisinskom nakon što je Riva pobijedila. Nisu to neka druga vremena -. rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Premijer Andrej Plenković u Dubrovniku na obilježavanju Dana Dubrovačko-neretvanske županije 01:51
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"