News

Komentari 191

Plenković: Hrvatska policija nije Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva

Plenković: Hrvatska policija  nije Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva

O izjavi vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o koaliciji HDZ-a i Pupovca kaže kako je Miroslav Škoro izmišljen uoči predsjedničkih izbora kako bi doveo Milanovića na vlast

Govorili smo o početku kampanje koja je počela ovog vikenda. Zadovoljni smo podacima da čak u 48 jedinica lokalne samouprave naši kandidati nemaju protukandidate, dakle naši kandidati su već pobijedili, rekao je premijer Andrej Plenković, nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

- Prošli tjedan, tijekom vikenda i danas došlo je do prekretnice u dostavi cjepiva u Hrvatskoj. Danas su stigle 173.000 doza, one su u distribuciji prema županijama - rekao je Plenković.

O incidentu u Borovu i Milanovićevoj izjavi da je za njega kriva Plenkovićeva i Pupovčeva Vlada kaže kako je Vlada osudila incident.

- Smatramo da je takvo izvikivanje nedopustivo. Što se tiče Milanovićevih izjava, one su na tragu njegovih izjava o politiziranju Hrvatske vojske. Sad je na tragu toga da je politizirana i policija. Hrvatska vojska i policija su važne institucije i na njih nema nitko ovlasti. One se ponašaju sukladno zakonu - kazao je Plenković.

- Hrvatska policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva - dodao je Plenković.

O izjavi vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o koaliciji HDZ-a i Pupovca kaže kako je Miroslav Škoro izmišljen uoči predsjedničkih izbora kako bi doveo Milanovića na vlast.

- Penava je svim svojim snagama pomogao da Kolinda Grabar-Kitarović ne bude predsjednica pa me ne čudi da citira Milanovićeve nebuloze - rekao je Plenković.

- To može govoriti samo netko kome je na pameti samo huškanje prema manjinama. Uvjeren sam da će birači u Vukovaru to prepoznati i znati tko su demokrati i idu naprijed, a tko su oni koji nas vuku nazad - rekao je Plenković.

Nije želio komentirati izjave splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana o podmetnutom požaru koji je potjerao američke filmaše.

Najčitaniji članci