News

Komentari 0

Penava: "Osuđujem bilo kakvo pozivanje na ubijanje i mržnju"

Penava: "Osuđujem bilo kakvo pozivanje na ubijanje i mržnju"

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osuđuje ponašanje grupe u Borovu Selu te se prisjeća 90-ih i svega što su preživjeli

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u ponedjeljak kako je protiv prijetnji bilo kome, ali i kako je za to da da jedinstveni budemo i kada je u pitanju kažnjavanje krivaca za smrt 12 redarstvenika.

"Definitivno osuđujem bilo kakvo pozivanje na ubijanje i mržnju. To ne želimo nikome. Znamo kako smo prošli 90-tih ovdje, to ne želimo nikome i drago mi je da je policija postupila na način na koji je trebala", kazao je Penava komentirajući događaje u Borovu u nedjelju na 30. obljetnicu obilježavanja pogibije 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije rekavši kako bi volio da je policija isto tako postupila i kada je u pitanju sudbina tih 12 redarstvenika.

"Da smo dobili presude koje nismo dobili,  a volio bih i da su svi ovi silni politički vrhovi koji nam se ovih dana obraćaju u liku i djelu Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca reagirali i dan ranije kada je na stranici općine Borovo osvanula objava načelnika općine u kojoj se sablažnjava na iscrtane murale u povodu obljetnice 12. redarstvenika", kazao je Ivan Penava.

"Gospodin Baćanović, kojega štite Milorad Pupovac i Andrej Plenković i dužnosnik je u ovoj državi, ima nešto protiv grba i zastave Republika Hrvatske i o tome svi šute, pa i vi mediji", prozvao je Ivan Penava u izjavi koju je dao nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Memorijalnom gorblju žrtava iz Domovinskog rata u prigodi obilježavanja Dana grada Vukovara.

 

Najčitaniji članci