Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
28 komentara

Plenković nakon pada GUP-a ne očekuje Bandićevu odmazdu

Pozicija gradskoga HDZ-a bila je već dulje vrijeme takva da su željeli pridonijeti GUP-u s više amandmana, to se nije dogodilo i u tom kontekstu nije izglasan GUP, rekao je u srijedu premijer

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
28 komentara

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu, dan nakon pada zagrebačkog GUP-a, da ne očekuje odmazdu Milana Bandića na lokalnoj ili nacionalnoj razini. 

- Pozicija gradskoga HDZ-a bila je već dulje vrijeme takva da su željeli pridonijeti GUP-u s više amandmana, to se nije dogodilo i u tom kontekstu nije izglasan GUP - rekao je Plenković, prenosi N1

POGLEDAJTE VIDEO:

Na pitanje je li HDZ-u trebala Bandićeva potpora na razini države, Plenković je počeo pričati o koaliciji s HNS-om, nakon pada dogovora s Mostovcima. 

- Imam dojam da neke stvari nismo dobro razabrali. 2016. godine se HDZ iz situacije u kojoj je bio zaslužan za to da je srušio vlastitu Vladu i da mu je pao rejting, našao u situaciji kada mu je većina trasirala put u oporbu. Umjesto teze mojih oponenata da sam briselski čovjek, ja se vraćam iz Europskog parlamenta, dobivam podršku, radim program i pobjeđujem Zorana Milanovića. Idemo to utvrditi. Mi smo na političkoj sceni u kojoj će malo tko dobiti političku većinu, to je teško. U takvim okolnostima morate sklapati koalicije.

Brkić je 2016. godine rekao da bi trebalo razgovarati i s HNS-om, a razgovaralo se i s HSS-om. Brkić i Beljak su školski prijatelji no, nismo išli u koaliciju.

IZBORI NA POMOLU? Igra žetončića: Miki sa svojih desetero može rušiti Vladu

Kada samo uvidjeli da nam Most na živo želi na sjednici Vlade demontirati ministra financija, ja odlučuje da suradnja ne može i neće ići. Morst- hvala lijepa i do viđenja.

2017. godine nudim suradnju HSS-u i Beljak, oni ne žele jer su tada nakon sage otišli iz Europske pučke stranke. Ja procjenjujem da imam najveću gospodarsku krizu u Hrvatskoj, dolazi do kolapsa Agrokora i u tom trenu odgovorna vlada i lider drži političku stabilnost. Tada ići na izbore, kako to nerealno zagovara Stier, je nemoguće.

Ta je teza banalna i pogrešna tako da ju može izgovoriti samo netko tko nije razumio težinu situacije. Dakle, moja je poruka politička stabilnost i ja je u tom trenu držim s nacionalim manjinama, želim čuti od oponenata imaju li problem surađivati s nacionalnim manjinama jer, ako imaju, nemaju veze s politikom dr. Franje Tuđmana - rekao je i naglasio važnost političke stabilnosti. 

Zagrebačka Gradska skupština nije izglasala GUP REAKCIJE NA PAD GUP-A 'Ovo je prvi Bandićev poraz i njegov zadnji mandat na vlasti'

Opet je zamjerio onima koji su šutjeli protekle tri i pol godine, ali je izbjegao odgovoriti zašto i dalje surađuje s Bandićem. 

Komentirao je i izjavu Bandićeve zamjenice Olivere Majić da je u pregovorima korištena taktika salama, rekao je kako zna za tu taktiku, ali da nije čuo izjavu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message