News

Komentari 245

VIDEO U Petrinji u 12.19 zvonila zvona, Plenkovića su gađali grudom, zviždali su mu

VIDEO U Petrinji u 12.19 zvonila zvona, Plenkovića su gađali grudom, zviždali su mu

Predsjednik vlade Andrej Plenkovićo zahvalio je na trudu i radu svim volonterima koji i godinu nakon pomažu građanima te rekao kako nastavljaju ulagati u ovaj kraj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na obilježavanju godišnjice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Petrinji i Sisku.

Građani okupljeni u parku ispred petrinjske crkve vikali su “Hoćemo obnovu” u trenutku dok je prema crkvi prolazio premijer Plenković s ministrima, jasno mu poručivši što od njega žele. Ispratili su ga zvižducima, a kako piše N1 pogodili su premijera grudom snijega.

Plenković grudu koja je doletjela nije zamjerio te rekao kako 'nije to problem'.

PRATITE UŽIVO: Izjave Andreja Plenkovića

Podsjetio je koliko je potres prije godinu dana bio razoran i koliko je štete prouzročio. Zahvalio je na trudu i radu svim volonterima koji i godinu nakon pomažu građanima. 

- Nastojali smo ići najprije onim putem obnove koji omogućava rješavanje onih zgrada koje su imale lakša oštećenja. Više od 6000 ljudi vratilo se sigurno, sa certifikatima, u svoje kuće. Pred nama je sad obnova onih zgrada koje su doživjele veća oštećenja, to podrazumijeva i konstrukcijsku obnovu - rekao je Plenković.

- Čuli smo danas cjelovito izvješće potpredsjednika Medveda, župana, gradonačelnice, ministara i državnih tajnika, svih koji su maksimalno angažirani, i mogli smo primijetiti da nema segmenta u kojem nisu poduzete aktivnosti koje bi pomogle funkcioniranju života na Baniji - rekao je Plenković.

Mnogi se pitaju što je do sada učinjeno, a premijer je upitan koliko je zadovoljan učinjenim. Plenković je ponovio da je u potresu oštećeno 40.000 objekata i da je šteta ogromna.

- Sada se ide u sustavne natječaje - rekao je Plenković, podsjetivši na proceduru.

- Nema nijednog primjera gdje su ovako veliki potresi u tako kratkom roku počinili ovako velike štete da se preko noći obnove tisuće objekata. To jednostavno ne postoji - rekao je Plenković.

- Naš je motiv i želja da pomognemo jednak kao i prije godinu dana i to ćemo nastaviti činiti - dodao je.

Naime, u protokolu premijeru nije planirano druženje sa građanima, upitan zašto neće obilaziti kontejnerska naselja, Plenković je rekao da su oni stalno na terenu i da će i danas posjetiti dio građana.

- Ja mislim da ne moramo dokazivati da smo uz ljude ovdje stalno, obilazeći sva naselja u jednom danu - rekao je.

 

Uskoro više..

Najčitaniji članci