Obavijesti

News

Komentari 245

VIDEO U Petrinji u 12.19 zvonila zvona, Plenkovića su gađali grudom, zviždali su mu

VIDEO U Petrinji u 12.19 zvonila zvona, Plenkovića su gađali grudom, zviždali su mu
5

Predsjednik vlade Andrej Plenkovićo zahvalio je na trudu i radu svim volonterima koji i godinu nakon pomažu građanima te rekao kako nastavljaju ulagati u ovaj kraj

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na obilježavanju godišnjice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Petrinji i Sisku.

Građani okupljeni u parku ispred petrinjske crkve vikali su “Hoćemo obnovu” u trenutku dok je prema crkvi prolazio premijer Plenković s ministrima, jasno mu poručivši što od njega žele. Ispratili su ga zvižducima, a kako piše N1 pogodili su premijera grudom snijega.

Plenković grudu koja je doletjela nije zamjerio te rekao kako 'nije to problem'.

PRATITE UŽIVO: Izjave Andreja Plenkovića

Podsjetio je koliko je potres prije godinu dana bio razoran i koliko je štete prouzročio. Zahvalio je na trudu i radu svim volonterima koji i godinu nakon pomažu građanima. 

- Nastojali smo ići najprije onim putem obnove koji omogućava rješavanje onih zgrada koje su imale lakša oštećenja. Više od 6000 ljudi vratilo se sigurno, sa certifikatima, u svoje kuće. Pred nama je sad obnova onih zgrada koje su doživjele veća oštećenja, to podrazumijeva i konstrukcijsku obnovu - rekao je Plenković.

- Čuli smo danas cjelovito izvješće potpredsjednika Medveda, župana, gradonačelnice, ministara i državnih tajnika, svih koji su maksimalno angažirani, i mogli smo primijetiti da nema segmenta u kojem nisu poduzete aktivnosti koje bi pomogle funkcioniranju života na Baniji - rekao je Plenković.

Mnogi se pitaju što je do sada učinjeno, a premijer je upitan koliko je zadovoljan učinjenim. Plenković je ponovio da je u potresu oštećeno 40.000 objekata i da je šteta ogromna.

- Sada se ide u sustavne natječaje - rekao je Plenković, podsjetivši na proceduru.

- Nema nijednog primjera gdje su ovako veliki potresi u tako kratkom roku počinili ovako velike štete da se preko noći obnove tisuće objekata. To jednostavno ne postoji - rekao je Plenković.

- Naš je motiv i želja da pomognemo jednak kao i prije godinu dana i to ćemo nastaviti činiti - dodao je.

Naime, u protokolu premijeru nije planirano druženje sa građanima, upitan zašto neće obilaziti kontejnerska naselja, Plenković je rekao da su oni stalno na terenu i da će i danas posjetiti dio građana.

- Ja mislim da ne moramo dokazivati da smo uz ljude ovdje stalno, obilazeći sva naselja u jednom danu - rekao je.

 

Uskoro više..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa