Obavijesti

News

Komentari 22

Plenković o izborima: Da netko manji od nas dolazi i kaže može ovako, ali bez onoga, no way!

Plenković o izborima: Da netko manji od nas dolazi i kaže može ovako, ali bez  onoga, no way!
3

Koalicije i partnerstva treba raditi s onima s kojima postoji ideološka srodnost, a ne s nekim tko će vas politički ucjenjivati, rekao je Plenković spomenuvši Most i DP.

VIDEO

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu da će Vlada kod donošenja mjera za ublažavanje udara inflacije voditi računa i o demografskoj situaciji, najavivši i izmjene Zakona o dječjem doplatku.

"Demografska situacija jest zabrinjavajuća i bez zaustavljanja negativnih trendova sve što uspijemo bit će manje uspješno, zato sve mjere s kojima ćemo sada ići, kroz izmjene zakona o dječjem doplatku i u mjerama koje će se usvojiti idući tjedan, i o tome ćemo voditi računa", kazao je Plenković u govoru na svečanom obilježavanju 33. obljetnice utemeljenja Mladeži HDZ-a i Nacionalnog dana Mladeži HDZ-a u Velikoj Gorici.

Plenković izrazio sućut nakon razornog potresa u Maroku
Plenković izrazio sućut nakon razornog potresa u Maroku

Nakon što su ostvareni svi strateški ciljevi, istaknuo je, budući prioriteti Hrvatske su demografska revitalizacija, dekarbonizacija i digitalizacija.

Velika Gorica: Obilježena 33. obljetnica utemeljenja Mladeži HDZ-a

Poslao je i poruku mladim HDZ-ovcima uoči superizborne godine naglasivši da HDZ mora biti čvrsto na desnom centru i da su se svi pokušaji koji su vukli stranku previše prema krajnjim polovima političkog spektra pokazali promašajima. "Koalicije i partnerstva treba raditi s onima s kojima postoji ideološka srodnost, a ne s nekim tko će vas politički ucjenjivati", rekao je Plenković spomenuvši Most i DP.

"Da je netko tko je manji od nas, ili derivat otpalih političara iz HDZ-a, i dolazi nama i kaže može ovako, ali bez ovog ili onoga - no way", dodao je.

Plenković je u svečanom govoru poručio mladima iz HDZ-a da također budu angažirani i vidljivi. "Ako mislite biti u politici anonimni, onda se radije nemojte baviti politikom", rekao je.

Plenković nepokolebljivo stoji iza Banožića: Njemu je kršenje zakona ove države - netema
Plenković nepokolebljivo stoji iza Banožića: Njemu je kršenje zakona ove države - netema

Istaknuo je da je HDZ jednako utjecajna stranka kao što je bila i kada ju je osnovao Franjo Tuđman, poručivši okupljenima da budu svjesni velike tradicije, ali i ogromne odgovornosti i da djeluju na temeljnim načelima na kojima je HDZ osnovan, a to su prije svega državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo i domoljublje.

Podsjetio je pritom na vraćanje proslave Dana državnosti na 30. svibnja, proglašavanje Vukovara mjestom posebnog pijeteta, ali i reguliranje rada nedjeljom za koje je izrazio nadu da će izdržati test ustavnosti, poručivši da neće popustiti nikakvim lobijima niti ikakvim kampanjama.

Spomenuo je i donošenje zakona o hrvatskom jeziku koji izaziva prijepore te naglasio da će taj zakon podržati svi manjinski zastupnici u Saboru te partneri parlamentarne većine.

Velika Gorica: Obilježena 33. obljetnica utemeljenja Mladeži HDZ-a

Plenković je izdvojio i brigu za hrvatske branitelje, ulaganja u vojsku i policiju, te se osvrnuo na nabavu višenamjenskih borbenih zrakoplova. "Do kraja travnja iduće godine bit ćemo u poziciji da prvi višenamjenski borbeni avioni, francuski Rafali, dođu u Hrvatsku i počnu čuvati hrvatsko nebo. Eskadrila od 12 aviona koju ćemo imati u godinu i nešto dana strateški mijenja značaj Hrvatske u obrambenom smislu", rekao je i naglasio da će nas to učiniti najsnažnijim ratnim zrakoplovstvom između Grčke i Njemačke.

Pohvalio je i ekonomska i financijska postignuća Hrvatske u proteklih sedam godina, upravljanje krizama, mjere za mlade, ulaganja u obrazovanje, te ulazak Hrvatske istog dana u Schengen i eurozonu.

"Kada slušate pitanja rumunjskih novinara koji su potpuno nepristrani, vidite s kakvim respektom oni sagledavaju postignuća Hrvatske, onda postaje opipljivije kolika su važna ta postignuća postignuća", rekao je Plenković podsjetivši da su Rumunjska i Bugarska krenule prema Schengenu pet godina prije Hrvatske i još nisu ušle.

Plenković napada oporbu: Raste nervoza, razumijem ih, mnogi će mladi u političku mirovinu
Plenković napada oporbu: Raste nervoza, razumijem ih, mnogi će mladi u političku mirovinu

"Još preostaje članstvo u OECD-u, što je zaista šlag na tortu", ustvrdio je te dodao kako je i tu najizglednije da Hrvatska koja je ušla u taj proces zadnja dovrši možda prva.

Poruke mladima iz HDZ-a uputili su i predsjednik velikogoričkog HDZ-a Krešimir Ačkar, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk i predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak.

"Ukoliko želimo bolju državu moramo biti bolji, ukoliko želimo promjene mi se moramo mijenjati", rekao je Ačkar istaknuvši kako je HDZ jedini ispravan put.

Da je HDZ jedina stranka koja može nastaviti voditi državu u pozitivnom smjeru ističe i predsjednik Mladeži HDZ-a. "Neki bi vodili državu, a nisu u stanju pokositi travu", ustvrdio je Šimrak referirajući se na stanje u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili
NEUGODNJAK NA SVEČANOSTI

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili

Milanović i Plenković nisu se pozdravili, ni rukovali. Kimnuli su si glavom

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča
NE IZGLEDA DOBRO

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča

DHMZ je dodao i osječku regiju pod žuti alarm te označio i moguću tuču. Ranije su alarm objavili za zagrebačko, karlovačko i gospićko područje
Užas u Slavoniji: Izrešetan auto sportskog direktora Osijeka, oglasili se HNS, Boto i policija
UŽIVO: 24SATA U OSIJEKU

Užas u Slavoniji: Izrešetan auto sportskog direktora Osijeka, oglasili se HNS, Boto i policija

U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo na mjesto vozača ispaljeno 7 hitaca.