News

Komentari 151

Plenković o Laucu: 'Pa nismo mi SDP da tako izbacujemo ljude'

Plenković o Laucu: 'Pa nismo mi SDP da tako izbacujemo ljude'

Vjerujem da ćemo na karti ECDC-a ostati narančasti, takve su procjene. Nama je najvažnije zdravlje, želimo pametno korištenje covid-potvrde u socijalnoj skrbi i u zdravstvu - rekao je Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedavao je sastankom Znanstvenog savjeta koji je počeo u 12,30 sati u Banskim dvorima. 

Nakon sastanka obratili su se medijima. 

- Vlada će sutra oko kovanica eura donijeti zaključak. Pripremili smo sadržajnu sjednicu Vlade gdje će biti i smjernice proračuna. Održan je sastanak o sredstvima iz Europskog socijalnog fonda koje će biti usmjeren na zapošljavanje. Na Znanstvenom savjetu bio je vrlo visok konsenzus oko toga da se treba potaknuti cijepljenje. Ono što je dobro, puno je manje hospitaliziranih i puno je manje preminulih. Sljedeći sastanak će biti početkom rujna - rekao je Plenković.

- Mislim da smo u ovom trenutku napravili sve. Vjerujem da ćemo na karti ECDC-a ostati narančasti, takve su procjene. Nama je najvažnije zdravlje, želimo pametno korištenje covid-potvrde u socijalnoj skrbi i u zdravstvu - dodao je.

- Nismo mi iz SDP-a da izbacujemo ljude - kazao je na pitanje o Gordanu Laucu i njegove objave koji je član Znanstvenog savjeta.

- Svi njihovi nastupi u medijima su njihovi osobni nastupi gdje predstavljaju sami sebe. Točka - zaključio je Plenković.

Premijer je još jednom zahvalio svima na doprinosu oko Pelješkog mosta: "To je fascinantan događaj za sve nas i to da se danas to okončava, možda se to dogodilo nešto malo kasnije nego se očekivalo. Most je arhitektonski prekrasan. Ja se osjećam jako dobro, osjećam se sjajno, pratio sam radove", kazao je.

- Pelješki most, ulazak u schengenski prostor, ulazak u europodručje, doći će nam višenamjenski avioni i obnavljat ćemo Zagreb i Banovinu i to su najvažnije stvari ove Vlade - kazao je Plenković.

Najčitaniji članci