News

Komentari 22

Plenković o sms porukama o zapošljavanju: To je tema koja je već sama po sebi iscrpljena

Plenković o sms porukama o zapošljavanju: To je tema koja je već sama po sebi iscrpljena

zvijestio je da su na Predsjedništvu HDZ-a razgovarali o aktivnostima koje će ekonomski tim Vlade poduzimati u slijedećim tjednima kako bi razmotrili daljnje potpore građanima i gospodarstvu

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da je tema vezana uz sms poruke o zapošljavanju u Hrvatskim šumama "već sama po sebi iscrpljena" te dodao da rezultati objavljene ankete pokazuju da samo šest posto građana tu temu smatra relevantnom.

- Ja sam to spomenuo (na širem Predsjedništvu). To je tema koja je već sama po sebi iscrpljena- rekao je Plenković novinarima nakon šireg Predsjedništva HDZ-a upitan je li se na njemu razgovaralo o sms porukama o zapošljavanju u Hrvatskim šumama.

Smatra da rezultati jučerašnje ankete najbolje govore je li za građane to tema ili ne, jer ih samo šest posto doživljava relevantnom. Ostali se, kao i Vlada, bave ekonomskim, financijskim i socijalnim aspektima života, dodao je.

- Ne očekujem ništa- kratko je odgovorio na upit očekuje li nove poruke koje bi mogle biti neugodne za stranku.

Istaknuo je i da prošle godine nije bilo ni jednog prosvjeda, a svi su dobili plaće kojima je osnovica rasla 35 posto, a mirovina rasla 30 posto. Također, u zadnjih šest godina minimalna plaća je porasla za 69 posto.

Plenković je poručio i da će se sada baviti važnim temama ovoga desetljeća poput energetske krize i klimatskim promjenama te digitalnom transformacijom. Tu će ići sa osnivanjem Nacionalnog vijeća za digitalnu transformaciju, a koje će on voditi. Također, bavit će se i temom demografske revitalizacije pri čemu je Središnji državni ured za demografiju i mlade u finalizaciji demografske revitalizacije zemlje.

Hrvoj Šipek će na saborskom Odboru svatko moći postaviti pitanje

Zamoljen za komentar što će Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, temeljem potpisa oporbenih zastupnika, u utorak na saborskom Odboru za pravosuđe braniti Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2021., Plenković je odgovorio da će svatko tko joj želi postaviti neko pitanje to moći učiniti sutra u 10 sati. Također, i plenarna rasprava o tome će biti na dnevnom redu u četvrtak poslijepodne.

Izvijestio je da su na Predsjedništvu HDZ-a razgovarali o aktivnostima koje će ekonomski tim Vlade poduzimati u slijedećim tjednima kako bi razmotrili daljnje potpore građanima i gospodarstvu u kontekstu energetske i prehrambene krize te inflatornih pritisaka. Najavio je i da će tu skupinu voditi ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i u njoj će sudjelovati svi ministri iz gospodarskih resora.

Uz to, najavio je da će u srijedu biti novi Zakon o obnovi kojim će se integrirati Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Fond za obnovu Grada Zagreba te će se pojednostaviti procedure, smanjiti potrebni koraci, kao i smanjiti zahtjevi za dokumentaciju po pojedinim temama. Zakon će se u Hrvatskom saboru naći u jednom čitanju idućeg tjedna.

Plenković je kazao i da su na Predsjedništvu pozdravili činjenicu da će se osmero hrvatskih državljana vratiti u Hrvatsku iz Zambije čiji je sud odbacio optužnicu protiv njih. Kada je riječ o četvero djece, rekao je da naši službenici nisu mogli doći u kontakt s njima jer su na tajnoj lokaciji i pod zaštitom zambijskih vlasti. No, poručio je, nastavit će sve aktivnosti i kontakte koji su vezani uz njihovu budućnost.

 

 

Najčitaniji članci