Obavijesti

News

Komentari 77

Plenković: Očekujem ponovnu kandidaturu Grabar Kitarović

Plenković: Očekujem ponovnu kandidaturu Grabar Kitarović
1

Na našem putu vidim tri cilja: Da jačamo desni centar. Želimo da promišljamo javne politike, naše stručne odbore, zajednice, rekao je u ponedjeljak šef HDZ-a

VIDEO

Hrvatska demokratska zajednica u ponedjeljak obilježava 30. obljetnicu osnutka, 17. lipnja 1989., u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" održana je svečana akademija, a govor je održao predsjednik stranke Andrej Plenković.
- Danas smo mi baštinici Tuđmanove vjere u hrvatski narod. On je čvrsto držao HDZ na desnom centru i nije dozvolio odstupanja od te politike. Jer je dobro znao gdje se treba nalaziti najsnažnija okupljajuća stranka. U današnjem svijetu i Europi važno je kako će se narodi i države prilagoditi promijenjenim globalnim okolnostima. One države koje se zatvore u uske okvire, hrane se egoizmom, koje ne žele sjediti za stolom gdje se raspravlja o budućnosti, bile bi nedorasle. HDZ nije takav. Hrvatska nije takva. Pogotovo ne danas kad o svojoj sudbini sami odlučujemo. A odlučujemo sami jer smo odavno osigurali međunarodno priznanje - rekao je Plenković govoreći o smjeru HDZ-a, temi koja je aktualna gotovo od samog početka njegovog mandata.

'Predsjednik s karakterom': Milanović objavio kandidaturu

- Na našem putu vidim tri cilja: Da jačamo desni centar. Želimo da promišljamo javne politike, naše stručne odbore, zajednice. Želim da poboljšamo funkcioniranje stranke kroz veću uključenost svih članova i privlačenja mladih. Što ne znači da svi moramo isto misliti o svemu da i tu budem jasan - rekao je Plenković.
Najjači pljesak dvoranom se prolomio kada je spomenuo ponovnu kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović.
- Pred nama su predsjednički izbori. Očekujem ponovnu kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović. I siguran sam da ćemo je svi zajedno podržati. Na njoj je da pronađe pravi trenutak da objavi kandidaturu, a ja vidim da je HDZ-ovci dočekuju široko otvorenih ruku - rekao je Plenković, prenosi N1 Televizija. 

Bačić: Nema materijala koji bi kompromitirali Grabar-Kitarović

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je u ponedjeljak da će predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović vrlo brzo objaviti svoju predsjedničku kandidaturu te je poručio kako nema nikakvih dokumenata ili materijala koji bi ju kompromitirali.

"Ona će vrlo brzo objaviti kandidaturu, pričekajmo još malo", rekao je Bačić novinarima nakon Svečane akademije u povodu  30. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Negirao je i da postoje kompromitirajući dokumenti ili materijali koji bi je kompromitirali. Jedan od 'najstarijih' HDZ-ovaca Vladimir Šeks jučer je, naime, kazao kako se "motaju neke priče da bi joj se moglo prišiti nešto što bi ju moglo kompromitirati".

"Nikakvih dokumenata ili materijala koji kompromitirali Grabar-Kitarović nema. Ja ih ne znam i mi ih u stranci ne znamo. Onaj koji je to rekao neka objasni kakvi su to materijali. Ona sigurno nema nikakvih dokumenata koji bi na bilo koji način kompromitirali njezin ulaz u predizbornu kampanju i pobjedu na predsjedničkim izborima", istaknuo je Bačić. Smatra da je iza aktualne predsjednice odličan mandat te nikakva izjava "u predvečerje kampanje" ne može omesti njezinu pobjedu na izborima.

O Milanoviću: Ne može neuspješni premijer biti uspješan predsjednik

Bačić je, upitan može li je ugroziti kandidat SDP-a Zoran Milanović, rekao da je Milanović "stara mušterija HDZ-a". Naglasio je i kako je u posljednjih šest ciklusa izbora HDZ pobijedio Zorana Milanović, a s Grabar-Kitarović će ga, uvjeren je Bačić, pobijediti i sedmi put. "Ne može neuspješni premijer biti uspješan predsjednik. Da je bio uspješan premijer ne bi od HDZ-a izgubio na izborima 2015. godine te na izvanrednim izborima 2016.", kazao je.  Drži i kako u predsjedničku utrku Milanović ulazi s teškim bremenom izbornih poraza od HDZ-a te će, uvjeren je, tako i nastaviti.

Bačić je novinarima potvrdio da postoji stalna komunikacija između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i glavnog tajnika Gordana Jandrokovića s predsjednicom Grabar-Kitarović te se, tvrdi, na tim razgovorima razgovara i o njezinoj kandidaturi.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)